Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ИСКРЕНО

Супруга Моме Капора поделила непознате детаље из живота књужевника: "Жене су га обожавале, али је он обожавао мене"

Супруга нашег писца, новинара и сликара Моме Капора, Љиљана, на најлепши начин показала и доказала да љубав – не умире.

1618560087_kapor.jpg
Фото: Yоутубе принтсцреен / ТВ К1
Oglas

Сећајући се свог супруга, казала је да иако је тешко поднела његову смрт, данас када говори о њему не може а да се не осмехује.

Прочитајте још: ЈК Роулинг написала нову књигу: Да ли ће поновити успех Хари Потера?

-  Мома је био вечити дечак, радост живота! Много смо се волели. Говорили су ми: Жене обожавају Мому, а ја сам одговарала: Али он обожава мене – казала је Љиља у емисији „Кец на једанаест“. – И ја сам њега обожавала. Заједно смо били 30 година од чега 22 у браку. Када је преминуо било ми је јако тешко, и данас је тако, али сада када о њему говорим не могу а да се не смејем. Пуно ми је срце. Мома је и даље центар мог света и све што радим – радим због њега.

Љиљана Капор је испричила и занимљивости попут оне да када је писао Мома је био сам, а када је сликао – волео је да буде међу људима.

Фото: архива Новости/А.Стефановиц

- Највише је волео да неко дође када слика. Да разговара, да нешто попије. Није волео да се облачи и да купује гардеробу, па сам га ја облачила. И увек је говорио да „бурберрy“ мантил мора да буде похабан, никако нов – казала је с осмехом Љиљана. – До смрти је остао веран Андрићу и његовим књигама се враћао целог живота. До самог краја сам му их читала.

Супруга нашег познатог писца казала је и да се радује Легату Моме Капора који ће чинити галерија у којој ће бити изложена његова али и дела других уметника, као и његов атеље.

Прочитајте још: Потпуна трансформација: Лидија Вукићевић врућним снимком распалила машту мушкарцима (ВИДЕО)

-  У овом простору биће организоване изложбе, концерти... Биће то простор у којем ће бити смештен велики део Момине оставштине: слике, његов атеље, намештај, фотографије, документа, књиге... Желим да све то оставим Београду. Видимо се на изложби 3. септембра – поручила је Љиљана Капор.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas