Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
укусно

СУТЛИЈАШ са белом чоколадом и лешницима: Посластица коју сви волимо (РЕЦЕПТ)

Имамо савршену идеју за слаткиш.

1614672228_Capture.PNG
Фото: Дидy китцхен
Oglas

Куварица Дина Ђекић, познатија као Дидy китцхен, своје пратиоце често обрадује занимљивим рецептима. На званичном инстаграм профилу, као и на њеном сајту, сви заинтересовани могу пронаћи прегршт инспиративних рецепата.

Састојци:

  • 1 литар млека
  • 100 мл. воде
  • 110 гр. пиринча обло зрно
  • 200 мл. слатке павлаке
  • 70 гр. беле чоколаде
  • 100 гр. млевених печених лешника
  • 3 равне кашике шећера
  • 30 гр. путера
  • 1 кашика ароме од ваниле
  • две кесице ванил шећера

Прочитајте још: Пројице са качкаваљем су рецепт дана: Спремају се брзо и лако, а сви их обожавају (ФОТО)

Упутство за припрему:

У шерпу сипајте млеко, воду и оставите да прокува. Док се млеко полако загрева, пиринач оперите у више вода и оставите да стоји у врелој води. Када су млеко и вода прокували, у шерпу убаците пиринач (без воде у којој је стајао). Кувајте на лаганој ватри уз често мешање, да не загори. Када се пиринач лепо скувао и згуснуо, сипајте слатку павлаку, ванил шећер, арому ваниле и белу цоколаду.

Прочитајте још: Да ли сте јели ГРИЛИЈАШ ШТАНГЛЕ? Правиле су се у време наших бака, а и данас су популарне (ФОТО/РЕЦЕПТ)

Мешајте док не прокува (што би рекли, док не баци први кључ) затим убаците шећер и лешнике. Оставите јос 2 - 3 минута и склоните шерпу са шпорета. Додајте путер и мешајте док се не истопи. Служите топло или хладно, како волите, украсите са комадићима лешника, малинама или наким другим воћем. Пријатно!

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas