· · Коментари: 0
ЗНАК ПАЖЊЕ И ЉУБАВИ

Ако поклањате БУКЕТЕ вољеним женама, знајте да сваки цвет има ПОСЕБНО ЗНАЧЕЊЕ! Ево смерница за одабир оног правог

Свака жена воли да добије цвет, ма колико некада не жели то да призна.

1615141717_cvee.png
Фото: Pixabay

Флориграфија или језик цвећа прсудан је приликом одабира савршеног цветног букета за поклон омиљеним и вољеним женама у нашем окружењу. Ево основних смерница за одабир савршеног цвета за поклон. Један цвет, без обзира на врсту, поклања се из сентименталних разлога, 3 или 5 цветова поклањамо за важније прилике и специјалне датуме. 

Прочитајте још: Олга је разговарала са духом МРТВЕ МАЈКЕ, а муж ју је волео до краја живота - Разлог се и данас ПРЕПРИЧАВА

Каранфил исказује пожуду, па се некада поклањао младој на венчању ради очувања слоге у браку. Сматра се да црвени каранфил означава чежњу, розе дуговечност, љубичасти хировитост, пругасти означава крај везе, бели невиност а жути разоћарење.

Љиљан је симбол узвишености и чистоте и верује се да постоји још од почетка леденог доба. Љиљан је рајски цвет, симбол бескрајне лепоте, среће, бесмртности и спаса..

Љиљан је одувек био цењен цвет због своје величине и лепоте. У старој Грчкој био је посвећен врховној богињи Хери, краљици неба, заштитници брака и потомства. Мит каже да су љиљани настали из капљица њеног млека које су пале на земљу. Иако их има различитих боја, најомиљенији је бели љиљан. Он је симбол узвишености и чистоте и верује се да постоји још од почетка леденог доба. Љиљан је рајски цвет, симбол бескрајне лепоте, среће, бесмртности и спаса. Он је савршен поклон за венчање.

Симболика ружиних боја
Беле руже симболизују духовну љубав, чистоту и безгрешност, док наранџасте означавају жудњу. Руже боје лаванде поручују да је реч о љубави на први поглед. Ружичастим ружама тамнијих нијанси изражава се захвалност, док се светлијим нијансама истиче нежност особе која их прима, као и дивљење према тој особи. Светлијим тоновима ружа обично се изражава пријатељство.

Прочитајте још: У 15.год покушала је да изврши САМОУБИСТВО: Онда су уследила још 2 пута,а сада Лана има ПОРУКУ за све (ФОТО)

Ружа се сматра симболом љубави, страсти и лепоте. Руже у црвеним нијансама дарују се у знак љубави и симболизују страсну љубав. Жуте руже су израз весеља или задовољства, али  се за њих везују и неверство и љубомора.

Беле маргарите су познате и као Венерин цвет, који се најчешће користи за љубавне провере да ли вас изабраник воли. Оне симболизују богатство, веселост, оданост, невиност и оптимизам. Белим маргаритама истиче се истинитост осећања, нада и пријатељство.

Прочитајте још: Наталија је РУСКИЊА која се са петорицом синова преселила у Србију! Деци на ране ставља чили, а за то постоји ДОБАР РАЗЛОГ! (Фото)

Јасмин је обично избор оних којима је веома важан породични живот. Да бисте се осећали свеже и одморно можете само мало удахнути или мирис цвета јасмина или његовог етеричног уља.

Лала је симбол богатства, славе, раскоши, лепоте али и охолости и уображености. Лала свима поправља расположење и лалепосебно је погодна за депресивне особе. Црвене лале поклоните онима којима указујете поверење и љубав, а жуте онима којима се дивите.

Прочитајте још: Пливачки клуб за особе са инвалидитетом: Најмлађи члан има шест месеци

Нарцис
Овај цвет је симбол самодопадања и неузвраћене љубави. Обзиром да овај цвет међу првима никне из снежног покривача, симбол је и поновног буђења, рођења и новог почетка.

Орхидеја је посебан цвет. У древној Кини орхидеје су се повезивале са плодношћу и сматрало се да помажу при зачећу. То је егзотични, префињен и естравагантан цвет, уз који повезујемо љубав, романсу, еротику и жељу за интимношћу. Често се поклања болеснима како би им се пожелео што бржи опоравак, као и амбициознима да би имали успеха у каријери. Орхидеја симболизује жељу за успехом. Није пристојно поклонити само једну орхидеју, осим ако није луксузно упакована. Орхидеја уноси мир и спокој у дом, а етерично уље или парфем на бази орхидеје покреће креативност и помаже вам да будете успешнији у животу.

Хортензија се најчешће поклања ради помирења након свађе или несугласица. Она је симбол и богатства, обиља и истине.

Љубичица симболизује прву љубав. Овим нежним цвећем се изражавају искреност и приврженост.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.