Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ДАР ПРИРОДЕ

Сваки дан на чешљу остане 100 длака! Како спречити пролећно опадање косе?

У пролеће коса опада интензивније него обично, а разлога је много: контраст температура, мањак сунца, недостатак витамина, иритација коже главе због капе...

1615449058_kratka.png
Фото: Депозитфото
Oglas

Дневно од 60 до 100 длака длака остане на чешљу!

Губитак мртвих длака је сасвим нормална појава, али у пролеће коса опада интензивније него обично - баш као лишће са дрвећа. Контраст температура, мањак сунца, недостатак витамина, иритација коже главе због капе - комбинација су фактора који изазивају нагли губитак косе.

Прочитајте још: Са ментом, јагодом, па чак и краставцем! 4 освежавајућа рецепта за ЗЕЛЕНИ ЧАЈ која можете направити код куће

Да би спречили превремено ћелављење, направите маске и купке за косу по рецептима руских травара.

Коприва

Исеците 2-3 стабљике коприве са лишћем (или узмите чајну кашичицу суве коприве), прелијте са 200 мл кључале воде па оставите 8 сати да одстоји. Разблажите чај са литром млаке воде и испирајте опрану влажну косу након туширања.

Коприва и камилица су традиционалан начин неговања косе.

Камилица

Три супене кашике цвета камилице прелијте чашом кључале воде. Оставите три сата да одстоји. Разблажите чај са литар млаке воде и испирајте опрану влажну косу након туширања.

Прочитајте још: РУСКИ кардиолог Михајлович открива тајну дуговечности СРБИМА: Шест вежби за ЗДРАВУ КИЧМУ и у десетој деценији живота

Испирајте косу камилицом Фото: Депозит

Мајчина душица

Три супене кашике лишћа мајчина дусице прелијте литром кључале воде. Оставите да одстоји три сата. Након тога исперите чајем чисту косу.

Прочитајете још: Рецепт за дуговечност руског хирурга ФЕДОРА УГЛОВА који је ОСВОЈИО ПЛАНЕТУ: Позитивне мисли, физички рад и – 100 чучњева

Чичак

Ситно исецкајте свежи корен чичка и прелијте са нерафинисаним маслиновим или сунцокретовим уљем у пропорцији 1:2. Оставите да одстоји на сунцу две недеље. Утрљајте чичково уље у кожу главе 3-4 пута дневно.

На исти начин можете направити и уље од коре врбе, које такође спречава опадање косе. У овом случају средство мора да одстоји месец дана пре употребе.

Кана
Прелијте прах од безбојне кане кључалом водом да би добили кашасту масу. За суву косу можете додати у смесу пар капи чичковог уља. Ставите кану на корен чисте косе, умотајте главу у пешкир и спавајте тако целу ноћ, а сутрадан оперите косу.
Врба и чичак негују косу

Суручица

Две супене кашике суручице прелијте литром кључале воде. Оставите да одстоји сат времена. Исперите чајем чисту косу.

Коса се чајем испира.

Боквица и подбел

Направите смесу од иситњеног лишћа боквице и подбела у пропорцији 1:1. Једну чашу биља прелијте литром кључале воде. Оставите да одстоји два сата. Исперите чајем чисту косу.

Прочитајте још: Учините доручак здравијим и укуснијим: 4 феноменална рецепта за смути (ВИДЕО)

Овас

Лекови за спољашну употребу ће деловати ефикасније, ако ћете током третмана истовремено конзумирати и млечни одвар од овса као додатно средство.

Две чаше неољуштеног овса у зрну прелијте са шест чаша кључалог млека. Кувајте на слабој ватри два минута па оставите да одстоји 30 мин. Попијте чашу процеђеног чаја три пута дневно.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas