· · Коментари: 0
ПРИРОДНИ ПЕДИКИР

Свако вече је стављала КОРУ од банане на СТОПАЛА: Ујутру није могла да верује, резултати су ЗАПАЊУЈУЋИ!

Осим што је јако корисна у исхрани, банана је јако заступљена укозметици, а њено дејство даје запањујуће резултате.

1618404624_banana.jpg
Фото: Депозит

Осим што подстичу пробаву, организам пумпају енергијом, смањују желудачну киселину и не дозвољавају мишићима да се грче.

 Банана такође помаже против анемије па су изврсне за све које пате од недостатка гвожђа.

Међутим, њена примена у свакодневном животу је велика. Познато је да кора банане помаже код раста собних биљака,(више о томе кликом ОВДЕ), а како утиче на људски организам и кожу, уверићете се ако пробате следећи трик.

Одлазак на педикир може бити прилично скуп, на срећу, постоји један практичан трик с кором од банане, а који може направити чуда за ваша стопала.

Наиме, банане су сјајне за педикир; аминокиселине и витамини који се налазе у том воћу могу сува и испуцана стопала врло брзо опет учинити глатким и мекима.

Кора садржи ствари које ће омекшати и нахранити вашу кожу.

Са овим триком банана неће постати смеђа, остаће свежа чак 8 дана.

Како се користи кора од банане?

Огули банану, поједи је те задржи кору. Оперите па осушите своја стопала, узмите кору од банане те с унутрашњом страном натрљајте стопала.

Потом стопала исперите млаком водом или уживајте држећи их у лавору с топлом водом у којој сте размутили мало прашка за пециво. Након тога можете искористити још мало финог лосиона те обући суве и чисте чарапе.

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.