· · Коментари: 0
СРЕЋА

Сваког дана 20 минута урадите ОВУ СТВАР и нећете скидати осмех са лица

Милица Стојиљковић одговара на питање: Шта је најважније урадити током дана?

1609770937_SrecnaDepozit.png
Фото: Депозитфото

- Клијентима и пријатељима увек топло саветујем да сваког дана издвоје 20 минута за неговање свог мира. Да угасе вести, склоне се са интернета и буду у својој тишини неко време. Тако дозвољавамо себи да се мало одморимо и утишамо - каже Милица Стојиљковић, аутор методе личног развоја.

Прочитајте још: Усвојите ову навику, изгледаћете БОЉЕ НЕГО ИКАДА!

Када то редовно радимо, почињемо да будемо свеснији себе и света око себе. Када се умиримо изнутра, активирамо онај део мозга који је задужен за раст и напредак, а искључимо онај који воли стрес и страх и задужен је за преживљавање, уместо за живљење.

И што је најважније, у својој тишини јасно видимо шта је то што сваки наш дан може учинити посебним. Посебним за нас саме. А када нам је лепо са собом, бољи смо и за друге.

Нађите време за себе каже Милица Стојиљковић Фото: Приватна архива

Колико нас је пандемија ковида-19 подсетила да је живот заправо највреднији од свих вредности и тако вратила себи и уживању у ситницама?

- Пандемија је донела ванредно, које је сасвим прецизно показало колико је стање било редовно или ванредно унутар сваког од нас. На примеру великог броја клијената сам се уверила колико су сви који негују свој мир и свест о себи лако владали овом ситуацијом, за разлику од оних којима је цела ова ситуација била само нови стрес и страх, у низу претходних са којима се годинама боре - истиче Стојиљковићева.

То нам само говори да ништа што се споља дешава не можемо да контролишемо, али можемо свој однос према томе.

Прочитајте још: Донесите ОВУ новогодишњу одлуку у вези кафе и 2021. године ћете бити срећније!

Завладао је вирус, али много опасније од тога је владавина страха, неизвесности и лоших вести. Ако се том таласу препустимо, директно страда наш имунолошки систем - исти онај систем који нас чува од вируса.

- Зато стално апелујем на људе да пронађу лепо у себи и око себе. Јер, увек има нечег чему можемо да се радујемо, што можемо да научимо. Није то залуђивање. Природа нам је дала механизам да растемо и развијамо се и имамо добро здравље. А он ради за нас када негујемо лепо у себи и око себе. Наука је то доказала, а природа нам показује свакодневно - закључује Стојиљковићева.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.