Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ТРАДИЦИЈА

Све очи су упрте у БЕЧ: Знају се диригент и време, али НИШТА друго!

Термин 1. јануар, у 11.15 часова за све љубитеље класичне музике у свету резервисан је традиционално за чувени бечки Новогодишњи концерт.

1606916465_Musikverein1.jpg
Фото: Дитер Нагл
Oglas

Сваке године у Златној дворани Музикферајна Бечка филхармонија приређује овај догађај. И ове године би и поред тренутно владајуће пандемије вируса корона концерт требало да се одржи - да ли са публиком или без ње, још се поуздано не зна. Како ће концерт бити организован не може се у овом тренутку рећи.

Прочитајте још: МАНЕМИ БОРАТ: Казахстан је одлучио да извуче КОРИСТ од БОРАТА и ОДЛИЧНО им иде!

А, диригент?
Оно што је сигурно јесте да ће концерта бити и да ће за диригентским пултом већ шести пут бити Рикардо Мути.

На програму Новогодишњег концерта традиционално се изводе композиције династије Штраус и њихових савременика, врхунске интерпретације валцера, полки и маршева.

Штраус ће бити на репертоару.

Здање Музикферајна где се концерт одржава важи за центар класичне музике у Бечу. Велика дворана, названа "Златна дворана", једна је не само од најлепших, већ и акустички најбољих дворана на свету. У античком стилу изграђена дворана се специјално за Новогодишњи концерт украшава бројним цветним аранжманима. Стубови, каријатиде и сводови дворане асоцирају на прави музички храм.

Прочитајте још: Волело се двоје младих, а онда су скочили у Моравицу! Ево приче

Најпознатији концерт на свету преносиће се у 90 земаља света.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas