Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
поврће

Добра за имунитет, а тек стомак: ЗЕЛЕНА салата је здрава под ОВИМ условом

Зелена салата је богата минералима као што су калијум, калцијум и натријум.

1620915774_Depositphotos_13889889_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Такође садржи и велику количину витамина. Обилује витамином Ц који штити организам од прехладе и грипа, витамином Е који је снажан природни антиоксиданс који штити ћелије од оштећења. Витамини А и Б2, којих такође има у великим количима, корисни су за очи, косу и кожу.

Прочитајте још: МАТИЧЊАК лечи пробаву, срце и живце - посадите га на тераси и добићете природну кућну апотеку! (ВИДЕО)

Поред тога, садржи и фолну киселину, фосфор, гвожђе, магнезијум, бакар, манган и цинк. Има врло висок проценат воде па на овај начин хидрира организма, кажу нутриционисти. Због тога је добро да је једете свакодневно. Наравно, добро је оперите пре употребе.

Једите је свакодневно и добро оперите.

Ово су остале погодности које пружа организму:

Може да регулише крвни притисак 
Зелена боја салате потиче од хлорофила који има благотворно дејство у случају грчења крвних судова, а верује се да може да регулише крвни приситак, као и да подстиче активност срчаног мишића.

Јача имунитет

Ова салата је добра за имунитет јер садржи магнезијум, калијум, калцијум и фосфор. Ови минерали смањују штетни утицај слободних радикала у телу па тако штите од вирусних инфекција и сличних болести. Такође, велика количина витамина Ц повољно делује на имунитет.

Добра је за имунитет, а и црева боље раде.

Помаже бољем раду црева и мршављењу 

Добра је за све који покушавају да изгубе вишак килограма јер има релативно висок проценат влакана. Намирнице које су богате влакнима помажу да се осећамо сито и са мањом количином хране, а осим тога, убрзавају метаболизам. Уз све то, салата има мало калорија.

Прочитајте још: Побољшајте памћење помоћу овог напитка: Потребна су само два састојка!

Чува здравле костију

Калцијум је важан за здравље костију и зуба, а помаже и у одржавању функције мишића.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas