Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
изглед

Све жене их желе! Како да природним путем добијете ГУСТЕ ОБРВЕ?

Каже се да су савршено обликоване обрве идеалан начин за истицање како лица тако и карактера.

1622311396_Depositphotos_183138560_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Можда су баш зато годинама уназад у тренду дебље односно густе обрве које служе да много ефикасније истакну очи па самим тим и било коју врсту шминке. Обрве су заиста она кап која треба да прелије чашу, али у најпозитивнијем смислу те речи. Зато се њима вала темељно позабавити, баш као да се ради о сваком другом

Прочитајте још: Две грешке које сви правимо када оперемо косу: Време је да променимо рутине

Неке жене имају изузетно ретке обрве и обијају врата козметичких салона у потрази за идеалним решењем које би им повратило густину и стари сјај. Иако не постоји магични трик за тако нешто, постоји пар савета које свака жена може учинити за ове (углавном) несташне длачице и то у кућним условима.

Рицинусово уље

Један од најстаријих и најефикаснијих лекова за све оне који муку муче са ретким и недефинисаним обрвама. Ово не треба да чуди уколико се присетимо чињенице да је рицинусово уље обогаћено протеинима, масним киселинама, антиоксидансима и бројним витаминима, што је идеално за обнављање фоликула длаке. Поступак за његово наношење је крајње једноставан – свакодневно наношење уља на корен обрва поспешиће раст длачица, довољно је само задржати га тамо неких пола сата.

Лимун
Ни овде не треба нешто много мозгати и доћи до савршеног објашњења које гласи: лимун је богат витамином Ц, Б и фолном киселином, а сви ови састојци ће деловати да и ваше обрве постану богатије и бујније. Довољно је само једном дневно утрљати парче лимуна на обрве и оставити да стоји неких 20так минута а затим испрати млаком водом. Такође, добра комбинација може бити и микс лимуна и кокосовог уља, с тим што би ваљало пустити ту смешу да одстоји петнаестак дана а онда користити као неку врсту ноћне маске када су обрве у питању.

Кокосово уље

Слично као и са рицинусовим, масне киселине које се налазе у кокосовом уљу идеалне су за спречавање ломљења длаке, па зато и не чуди што је управо оно битан савезник у борби за очување здравља косе. Па самим тим и свих длачица чији раст желимо да убрзамо. Додатно, лауринска киселина која је један од главних састојака кокосовог уља има антимикробно својство што даље спречава инфекцију фоликула длаке. Остали састојци попут разних протеина, витамина Е и гвожђа довољан су разлог да већ ове ноћи на своје обрве умасирате мало овог уља и оставите све до јутра.

Прочитајте још: Како се користи НАРАНЏАСТИ КОРЕКТОР? Идеалан је за овај део лица

Жуманце

Длака на обрвама се састоји од кератинског протеина, а знате и сами да су управо јаја најбољи и највећи избор протеина. Не чуди што је управо кератин главни састојак скоро свих препарата за раст косе, па самим тим можете у свако доба рачунати на његову помоћ и када је одржавање обрва у питању. Битно је само одвојити жуманце од беланцета и умутити га све док не добије глатку текстуру а затим га неком четкицом или туфером нанети на обрве и пустити да одради своје неких пола сата. Након тога испреите лице топлом водом и то би било то.

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas