Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
Забрињавајуће

Свет у будућности неће водити ратове због нафте, али због ОВОГА сигурно хоће

Да ли знате чега има свуда на планети у изобиљу, а опет га нема довољно за све?

1595502678_voda-naslovna.jpg
Фото:"Депозит"
Oglas

Вода! Има је свуда на планети. У изобиљу, око нас. У морима, океанима, језерима и рекама, леду и снегу, у земљишту, у облацима!

И наше тело садржи огроман проценат воде!

Па ипак, воде нема довољно. И све брже ће постати стратешки елемент око кога ће се водити ратови!

- Време ратова око и због нафте је прошло, следећа сировина око које ће се "укрштати копља" је вода. Питка вода, која је већ сада велики проблем за човечанство - упозорили су недавно стручњаци из еколошких организација широм планете.

Фото:"Депозит"

И заиста, чак 96,5 одсто воде на планети није за пиће јер је слано! Од остатка, од тих скромних 3,5 одсто је 68 одсто заробљено у леду и глечерима, а осталих 30 одсто је у земљи (подземни резервоари). Оно што преостаје, у слатководним рекама и језерима човек је већ поприлично загадио! А без воде јасно је - нема живота!

Чак 95,5% воде на планети је слано!

Оно што је једино добро у целој овој причи је да се водени ресурси обнављају, а и да свест људи све више доприноси очувању природе, самим тим и водених ресурса.

Прочитајте још:Јесу ли ПИРАМИДЕ заправо древне куле ТЕСЛА? Невероватна веза између СРПСКОГ НАУЧНИКА и бројева 3, 6 и 9 (ВИДЕО)

Нису све земље света подједнако богате воденим ресурсима (наравно мисли се на слатководну, пијаћу воду), па је и то један од могућих узорака неког будућег конфликта.

Највеће резерве воде има Бразил, више од Русије!

Највеће резерве воде има Бразил са 8.233 кубна километра.То је двоструко више од највеће земље на свету Русије која има 4.067 кубних километара резерви воде.

Сједињене Државе Америке су на трећој позицији по водном богатсву са 3.069 кубних километара. У врху су Канада са 2.002 кубна километра и Кина са 2.840 кубних километара резерви пијаће воде.

Прочитајте још:Тражите је на ПОГРЕШНОМ месту! Вељко тврди да се АТЛАНТИДА налази на дну ДУНАВА, поседује и ДОКАЗЕ

Комплетна Европска унија има 2.057 кубних километара, а највише има Норвешка 424 кубна километра, Румунија има 273, Француска 211, Италија 191, Шведска 174 тек нешто више од Србије која је са 162 кубна километра на 50. месту свих земаља света по богатсву водом.

У Европи предњачи Норвешка, а Србија је на шестом месту...

Најмање резерве воде за пиће имају Бахами и Кувајт који имају свега 0,02 кубна километра ове драгоцене течности.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas