Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЗДРАВЉЕ

Светлост у шољи: Три шоље БЕЛОГ ЧАЈА спречавају инфаркт

Краљица свих чајева

1611950626_tea-1105113_640.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Бели чај је слично као и зелени чај, прошао кроз врло мало обраде и без ферментације, али постоји приметна разлика у укусу. Већини зелених чајева је својствен карактеристичан травнати укус, али белом чају не. Укус је слаткаст и светао. Он садржи знатно мање кофеина од осталих сорти.

Прочитајте још: Три напитка која ће вам помоћи да се решите вишка килограма

Неке студије су, такође, показале да је бели чај садржи више антиоксиданата од зеленог чаја. Бели чај је постао поштован током владавине кинеске династије Сонг. Овај чај је био избор двора и добијен је као признање за цара. Листови и пупољци белог чаја су самлевени у сребрни прах, који се потом мутио у посудама у току чајне церемоније. 

Проћитајте још: Због овог састојка КАЈГАНА ће вам увек бити савршена

Фото: Пиxабаy

Садржи аминокиселину теанин која релаксира тело. Као и остали прави чајеви побољшава ниво холестерола и шећера у крви. Снижава крвни притисак и позитивно утиче на крвне судове.

Три шољице дневно спречавају инфаркт!

Три шољице белог чаја дневно наводно спречавају срчани инфаркт. Бели чај садржи активне антиоксидансе који су борци против рака. Уз то што подстиче јаке и здраве крвне судове, бели чај штити од разорног можданог удара. Штити од вируса и бактерије јер спречава настанак нових масних ћелија и убрзава отклањање масти из зрелих масних ћелија. Студије откривају да су људи који су редовно пили чај имали већу густину костију, од оних који га нису пили. Бели чај такође може имати позитивне ефекте код оболелих од артритиса и остеопорозе. Шоља белог чаја пре јела смањује апетит.

ПРИПРЕМА:

Има благ, нежан и скоро сладак укус. За припрему доброг белог чаја најбитнија је права температуре воде. Код високих температуре чај добија горак укус. Идеална температура воде је 75-80 степени Целзијуса. Кашичицу чајних листића прелијемо са два децилитра воде и оставимо 2-3 минута. Ако употребљавате чај у филтер врећицама морате пазити јер прекорачење минутаже чини чај горким и без укуса.

Прочитајте још: ГРИЦКАЈТЕ их: Ублажавају МЕНОПАУЗУ, снижавају холестерол и шећер

Боље врсте чаја имају пуну арому и нису горки. Листићи се преливају неколико пута водом, али треба сваки пут продужавати минутажу (четврти пут и до 15 минута). Неки љубитељи прелију чај и хладнијом водом. Чај садржи кофеин не треба пити пред спавање.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas