Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
РЕШЕНА МИСТЕРИЈА

Свето место Исусове смрти крије мистерију УРЕЗАНИХ КРСТОВА: Археолози коначно РЕШИЛИ историјску загонетку (ВИДЕО)

Археолози из Израелске управе за антиквитете кажу да су решили историјску загонетку у Храму гроба Господњег на брду Голгота, унутар зидина Старог града Јерусалима, који је подигнут на месту где је Исус разапет.

1617626929_urezani-krstovi.JPG
Фото: Принтскрин / Yоу Тубе / Реутерс
Oglas

Раније се мислило да су загонетне гравуре у Храму гроба Господњег израдили ходочасници који су посец́ивали свето место, али је стил био запањујуц́е аутентичан, као да припада једном или само неколицини мајстора ручних радова.

Познато је да се на зидовима налазе низови урезаних крстова, који су побудили знатижељу великог броја научника, али ипак нису успели да дешифрују ко их је давних дана оставио ту. 

Прочитајте још: Код ње долазе ЈАВНЕ ЛИЧНОСТИ, јер Селма "салива СТРАВУ": Ако олово потамни биће проблема!

Једна од теорија каже да су их ходочасници урезивали у камен, преносећи поруку да "Дошао сам – видео сам" као изјаву о неком извршеном деловању.

- Овај јединствени феномен нас је увек збуњивао - рекао је за Ројтерс Амит Рем, шеф Управе јерусалимског округа. "Да ли су то графити ходочасника или нешто друго?"

Током обнове светог хришћанског локалитета, археолози су успели коначно да прегледају резбарије изблиза, користећи 3Д слике и дигиталне технологије за упоређивање гравура и њихово датирање.

Открили су да је хиљаде верских симбола створило само неколико људи, дошавши тако до нове хипотезе - о томе да је уметничко дело нешто мање случајно и више структурирано.

Прочитајте још: Победио је најкрволочнију војску и потписао први мировни споразум на свету, а онда владао још 42 године!

- Видели смо да сви крстови имају исту дубину, па чак и обележје зидара - рекао је.

- Можда су два или три уметника мануелно направила ове крстове - рекао је Рем. Дакле, то нису графити, то је нешто организованије - додао је.

Рем је даље сугерисао да је уобичајена пракса да ходочасници задају зидарима задатак да направе резбарије, што објашњава начин и стил који су више или мање јединствени.

Прочитајте још: Тесла је пре више од 120 година своје технологије засновао на најфундаменталнијем феномену ове реалности - ПОТЕНЦИЈАЛУ (ВИДЕО)

- Рецимо да сте јерменски ходочасник, па платите нешто свештенику, платите нешто овом посебном уметнику и он за вас, за добробит ваше душе и душа ваше родбине, исклеше посебан крст на најсветијем месту за хришц́анство на земљи - коментарисао је Рем.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas