· · Коментари: 0
ВИП

Сви га знате као Радоша Бајића, а његово ИМЕ је заправо било потпуно ДРУГАЧИЈЕ

Кум је имао други план...

1618469705_rados.jpg
Фото: РТС/Принтсцреен

Познати глумац, сценариста и редитељ Радош Бајић, рођен је 1953. године у селу Медвеђа код Трстеника, где је имао безбрижно детињство, док је у средњу школу ишао у Ниш.

Радош се сада на Инстаграму присетио своје младости, па је са пратиоцима поделио фотографију из детињства и у опису открио да уствари уопште није требао да се зове Радош, већ Живко, како му је наденуо поп, али је кум имао друге планове...дао му је име Радош, по којем ће га памтити генерације и генерације, јер оставља неизбрисив траг у филмској индустрији.

У опису фотографије је написао:

-На црквеном крштењу поп ми је дао име Живко, а кум је премакарио и променио у Радош. Од детињства до данас имам једно једино скраћено име. Најближи су ме звали Раша. Сем оца који ме је, кад је требало да ме изгрди или да ми на нешто озбиљно скрене пажњу, обавезно ословљавао пуним именом. Што се надимака тиче, ту је ствар мало компликованија. Неки другови са студија звали су ме по презимену Баја, али то није мој први надимак. Први надимак који сам добио од другова са којима сам се по цео боговетни дан играо кликере био је Клепуша због тога шта сам као изразито болешљиви дечак, да ми не озебе глава, увек морао да носим капу, а кад захладни преко ушију беретку, како је француску капу звала моја баба Савета. Некада, када ми ивица беретке дође изнад ушију онда је изгледало као су ми клемпаве. Био сам веома жалостан. У склепаној синтагми, у споју речи "клемпаве уши" настао је смешни и подругљиви надимак Клепуша којим су ме ословљавали моји другови Ђода, Баџа, Гане, Моча, Ралин, Буги, Дане Цига и остали из засеока 
Шумаричка мала где је била и још увек је моја родитељска кућа. А шта је заправо клепуша? То је нека врста ручне кочнице на приколици, метални део на запрежном товару који треба да онемогући да кола под теретом на узбрдици крену уназад...
 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.