· · Коментари: 0
Доказано

Сви најчувенији египтолози се слажу око ових СЕДАМ ЧИЊЕНИЦА у вези са пирамидама!

Сасвим је сигурно и да их нису градили робови и да показују тачно време и календар

1595856344_giza-piramide-nas.jpg
Фото:"Депозит"

Тешко је разлучити фантазију од стварних чињеница, фикцију од доказаних, научно верификованих открића.

Па ипак, око седам чињеница, које су усвојили сви највећи светски Египтолози, нема спора и оне се користе као постулати на предавањима на највећим светским универзитетима и катедрама из ове области.

Наравно, ми ћемо покушати да вам дамо само сажет приказ свих седам чињеница, за које кажу да су "научно доказане".

Прочитајте још: У једном од омиљених летовалишта Срба ако испоштујете ОВАЈ УСЛОВ, резервација ће бити ЈЕФТИНИЈА

Прва се односи на структуру пирамида. Запањујуће је да, без обзира на временску блискост, ни једна пирамида нема исту структуру! Чак и пирамиде које су изграђене у Мемфису између 2.630 и 2.611 п.н.е. које је градио архитекта Имхотеп нису исте по структури. Неке су грађене степенасто, неке са равним терасастим деловима. Али, оно што је занимљиво је чињеница да су неке пирамиде у Мексику, Индији, направљене потпуно истоветно по структури као египатске.

Фото:"Депозит"

Друга непобитна чињеница је да је највећи део пирамида изграђен западно од Нила! Разлог је једноставан и везује се за Озириса и веровање у загробни живот. Јер по веровању, када умру Фараони, њихова душа мора да отплови преко Нила до Сунца... 

Трећа чињеница се односи на начин изградње! Сасвим смо сигурни да не зна како су их градили! Ово су речи једног од најпоззнатијих енглеских египтолога. Јер, каже он, Велика пирамида у Гизи је грађена од два милиона камених блокова од којих је сваки тежак 2,3 метричке тоне! Чудно је да Египћани који су све живо бележили нису оставили ни један писани траг, ни један цртеж који би објаснио како су градили овакве грађевине, каже познати Египтолог.

Прочитајте још: Тражите је на ПОГРЕШНОМ месту! Вељко тврди да се АТЛАНТИДА налази на дну ДУНАВА, поседује и ДОКАЗЕ

Четврта чињеница која се више не побија и коју су сви прихватили је она по којој су стари Египћани при изради пирамида користили астрономију. Кејт Спенс, британски египтолог са Кембриџа каже да су они короистили положај звезда да тачно одреде положај пирамида. Према њеним мерењима које је обавила 2.000 положај пирамида у Гизи, које су прављене према "оријентирима" сазвежђа Велики и Мали медвед одступају само 0,05 степени у односу на провере рађене са најсавременијим уређајима и сателитима!
Захваљујући тој чињенци могуће је израчунати и тачно време изградње сваке од пирамида!

Пета чињеница недвосмислено указује на то да пирамиде нису правили робови! Причу да су пирамиде правили робови "протурио" је грчки историчар Херодот, а ширењу је највише допринео Холивиуд! Али, кад су 1990. откривене многобројне гробнице људи који су сахрањени према свим обичајима тог доба, у близини пирамида, уз све почасти, нађени су и натписи који су потврдили да је рад на градњи пирамида, не само био добро плаћен и прознат, него се сматрало и за нарочиту част да се ради на њима. Робови нису били пожељни на градилиштима!

Прочитајте још: Најмистериознији замак направљен је истим алатом као и ПИРАМИДЕ, а чувени РОКЕР је написао песму девојци због које је САГРАЂЕН (ВИДЕО)

Шеста чињеница је да ако знате где да гледате, у сваком тренутку ће вам пирамиде показати колико је сати! Наравно, ради се о "сунчаном сату" и сенкама које су најтачнији мерачи времена. Чак, кажу, Велика пирамида у Гизи је и изузетно прецизан "календар"!

Седма чињеница нам је и најзанимљивија! Она каже да се зна да египтолози мало тога знају! Али, кажу они, свесни чињенице да су открили само делић најмистериознијих грађевина на планети, да истраживања и даље трају, а да открића, попут рампе код Луксора старе 4.500 година охрабрују у истрајавању научнике.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.