· · Коментари: 0
МАСКА

СВИ ПРОБЛЕМИ С МАСКОМ: Нови трикови против магљења наочара и савети за већу удобност током ношења

Ношење маске може да вам створи тескобу или да вам отежа дисање, поготово ако сте нови у томе.

1595593904_Capture071.JPG
Фото: Принтскрин / Тwиттер / Сциенце неwс

Да, ношење маске може бити неугодно или фрустрирајуће, поготово ако на то нисте навикли, али људи који носе наочаре суочавају се с посебним изазовима. Сви се углавном жале на магљење стакала, што им увелико ремети вид и нормално функционисање.

Прочитајте још: Плашите се КОРОНЕ? На ове свакодневне АКТИВНОСТИ посебно обратите ПАЖЊУ

Неки су људи већ доскочили том проблему и снашли се на разноразне начине. Сада су се о истој проблематици огласили и стручњаци и за Сциенце Алерт открили велики број трикова који би требали помоћи да можете неометано да носите маску дуже време.

Ево неколико савета против магљења наочара због кондензације коју ствара ваше дисање преко маске.

1. Пена за бријање

Нанесите танки слој пене за бријање на унутрашњост наочара, а затим је нежно обришите. Преостала крема за бријање заштитиће стакла од испаравања.

Прочитајте још: Међу људима који су одабрали да РАДЕ ОД КУЋЕ утврђен ОВАЈ СИНДРОМ: Ево и како се ЛЕЧИ

2. Спреј за уклањање влаге

Можете користити комерцијални спреј за уклањање влаге који се брзо суши, али проверите да ли је компатибилан с вашим типом сочива или постојећим премазима на њој. Средство за уклањање влаге можете купити преко интернета или код свога оптичара.

3. Затварање горњег руба маске

Обликујте носни мост на врху хируршке маске како бисте смањили отвор који омогућује проток топлог влажног ваздуха до ваших наочара.

4. Трака

Неки здравствени радници на горњи руб маске наносе траку која је посебно дизајнирана за употребу на кожи како би се затворио отвор према носу. Траку можете купити путем интернета или у апотекама.

Прочитајте још: РЕЦЕПТ за ДЕЗИНФЕКЦИЈСКЕ МАРАМИЦЕ дели се као луд: Ево како их направити код куће уз минималан трошак (ВИДЕО)

5. Најлонска чарапа

Неки саветују да такође можете добити тесан руб преко образа и моста носа носећи слој најлонске чарапе преко маске за лице.

Нажалост, не постоји чаробни трик који ће зауставити магљење наочара већ при класичном стављању маске на лице. Прилагођавање савитљиве траке око кривуље носа и образа свакако је најбољи приступ.

Ношење маске може да вам створи тескобу или да вам отежа дисање, поготово ако сте нови у томе. На срећу, Светска здравствена организација тврди како нема доказа да ће маска ​​за лице узроковати или пад кисеоника у крви или повећање нивоа угљен-диоксида у крви за време уобичајених активности.

Прочитајте још: ПИТАЛИ смо стручњака: Осећате бол после скидања МАСКЕ? Ево шта вам је ЧИНИТИ

Ако вам није драго што морате да носите маску, ево неколико савета стручњака на том подручју.

1. Вежбајте код куће

Одвојите неколико минута пре него што изађете из куће да се навикнете на осећај ношења маске. Успорите дисање, удахните лагано, споријим, дужим удисајима и издисајима, усредсредите се на чињеницу да вам ваздух допире до плућа, и тек тада изађите из куће.

2. Покушајте са другом маском

Ако и даље осећате да вам је тешко да дишете, покушајте с другом маском; употребите комерцијално доступан дизајн или покушајте с различитим материјалима сваки следећи пут.

Када носите маску за лице неколико сати, можда ћете приметити нелагоду око ушију јер ушне петље могу оштетити кожу. Ево што можете учинити по том питању.

1. Трака за главу с дугмадима

Једно од решења је ношење траке с два дугмета на маски. Ушијте дугме тако да вам дођу иза ушију. Уместо да маску вежете око ушију, причврстите је око дугмета. То ће вам уклонити притисак с коже, повећати удобност и помоћи ће вам да дуже носите маску.

Прочитајте још: Сви волимо лубеницу, а знате ли КОЛИКО ЈЕ ЗДРАВА?! После овог текста јешћете је још више

2. Спајалица за папир

Размотајте две спајалице за папир и омотајте их око траке за главу, поновно их постављајући иза ушију.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.