Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ХЕДОНИЗАМ

Сви се питамо зашто су Францускиње симбол за савршену фигуру и елеганцију, а ево које су њихове тајне

Њихова тајна је у односу према храни.

1609874652_Depositphotos_203688610_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Туристи се често питају како Францускиње успевају да остану витке и елегантне док једу чоколаду и огромне количинаме сира и све то са вином.

Прочитајте још: Ево којим навикама УБРЗАВАТЕ ПРОЦЕС СТАРЕЊА

Све је то изненађујуће због чињенице да нису опседнуте дијетама или исцрпљујућим тренинзима у теретани. Њихова тајна је у њиховом односу према храни који се негује од детињства.

1. Француска дама се не брине ако претера

Сви смо ми људи и понекад се деси да претерамо. То се догађа и француским дамама, иако им је веома стало до свог изгледа. Међутим, ако им се догоди преступ и прекрше правило умерености, они то не схватају као трагедију. Неће казнити своје тело и рећи: "Јуче сам појела превише, данас ћу гладовати и два сата вежбати у теретани".

Прочитајте још: Сваки дан носите исте ципеле? Време је да прекинете ту навику из врло битних разлога

2. Бити активан је начин живота, а не начин да се "отресете" онога што сте појели

Једна француска новинарка примећује да су активне разоноде део националне културе у Француској. Францускиње иду у планинарење, путују у планине, а воле и: кајак, играње тениса, трчање у парковима, скијање итд. Штавише, пуно шетају. А све је то начин њиховог живота, а не очајнички метод да се ’отресу’ хране коју конзумирају. 

3. Увек једе за добро постављеним столом

Француске даме неће себи ускратити задовољство да једу полако и са укусом, седећи за фино постављеним столом. Нису навикли да једу на углу стола или за столовима, лижући прсте између јела и куцкања на телефону.

Дуге паузе за ручак врло су честе у француским канцеларијама
Фото: Депозит

4. Француска дама ће сачекати вечеру - избегаваће храну "са ногу"

Францускиња може, наравно, попити шољу кафе са колачићем или два између оброка, али се дефинитивно неће занети. Радије ће сачекати вечеру и појести добар комад меса са салатом, мислећи на лагану глад као на најбољи аперитив укусне хране.

Прочитајте још: Пет проблема који ће се јавити ако немате редован СЕКС

5. Избегава превише шећера или соли

Француска јела су позната по свом елегантном укусу, а ако садрже зачине, само се истиче природни укус и арома састојака. Француске даме су од детињства научиле да ништа 'превише' није за њих. Комад преслатког или превише кремастог колача оставиће се у страну, у корист лаганог кремастог и воћног колача, као и било коју храну која је превише слана или препржена.

6. Највише воле умереност и равнотежу

Францускиње знају разлику између жеље да се почастите нечим укусним и самозадовољства. Ако желе да остану у форми, неће јести колаче, сир и хлеб у једном дану.  Не забрањују себи мала задовољства, али разумеју да се виткост може одржати само уз умереност и равнотежу.

Прочитајте још: Научници су доказали да су стабилни само бракови у којима жене раде ОВО

7. Бира квалитет

Францускиње више воле најбоље, најсвежије и најодабраније. Њихов принцип је да се одлуче за скупље и боље, а не за више и јефтиније. Не постоје алтернативе: то би увек било неколико комада квалитетне тамне чоколаде или лагана ручно рађена торта, а никада велика порција јефтиног сладоледа (који ће сасвим сигурно садржати штетне трансмасти); она би увек више волела свежу рибу од јефтине пилетине непознатог квалитета.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas