· · Коментари: 0
СЕСТРЕ

Сви су се бојали ћутљивих БЛИЗНАКИЊА, уништавале су све што дотакну, а крај је био МОНСТРУОЗАН

Једнојајчане близнакиње Џун и Џенифер Гибонс разговарале су међусобно специјалним језиком и 12 година су провеле у психијатријској клиници.

Крајем октобра 1981. године, 18-годишње близнакиње Џун и Џенифер Гибонс посматрале су како гори продавница трактора у градићу у Велсу. Џун је записала у свом дневнику: "Данас сам је спалила, наравно, уз помоћ Џенифер. Највећи тренутак у мом животу. Слика која ће заувек живети у мом уму".

Прочитајте још: Сељак је ископао ЧИНИЈУ и свима је било јасно да је ВЕОМА СТАРА, а онда је уследио ШОК и питање: КАКО ЈЕ СТИГЛА ОВДЕ?

Овај пожар је био један од четири које су сестре подметнуле за пет недеља, а ту је био и низ вандализама, провала и крађа. Ухапшене су када су покушале да спале локалну школу и њихова прича привукла је пажњу британских новинара, посебно Марџори Волас из "Сандеј тајмса", која је касније написала и књигу о њима.

Девојчице су касно проговориле, али тешко разумљиво, због урођене говорне мане.  Одлучиле су да, ако их не разумеју, никада их нико више неће чути.

Пореклом са Барбадоса
Рођене су у породици имиграната са Барбадоса, Глорије и Обрија Гибонса, који су се почетком 1960-их преселили у Велику Британију.
Касно су проговориле и имале су говорну ману, па су заувек заћутале

Њихова ћутљивост, међусобна зависност, али и боја коже довели су до многих непријатности у школи, па су их наставници пуштали пет минута раније са часова, како би на миру стигле кући. Све више су се повлачиле.

Фото: Youtube/ screenshot  GottaFindPants
Молиле су Бога да не повреде породицу...

У интервјуу за "Њујоркер" 2000. године, Џун је рекла да су она и њена сестра имале ритуал у којем би клечале крај кревета и молиле Бога за помоћ: "Молиле смо се као луде да нам Бог не дозволи да повредимо породицу, да нам да снаге да разговарамо са мајком, оцем. Нисмо могле. Било је тешко".

Прочитајте још: ЧУЛА сам ЗУЈАЊЕ и видела плаву светлост: ЗАШТО ванземаљци ПРОГОНЕ мајку и домаћицу

Лекар који је 1976. године посетио школу ради спровођења вакцинације приметио је њихово необично понашање. Нису говориле и ходале су спуштених глава, готово синхронизоване, и чинило се да су у трансу: "Биле су потпуно безизражајне. Ви им нешто говорите, а оне не реагују. Никада нисам видео ништа слично"

Раздвајање није успело
Психолошки тим покушао је да прекине њихову самоизолацију раздвајањем. Ово је резултирало тиме што су близнакиње престале да једу, седеле су и плакале. Није било друге већ да их поново споје.
Разговарале су међусобно тајним језиком.

На 14. рођендан послате су у специјалну школу, где су подвргнуте психоанализи и покушано је са третманима, а сесије су снимане скривеним микрофонима и кроз једносмерно огледало. Терапеуткиња је убрзо приметила да су разговарале тек када би она напустила собу, и то језиком који је био брза мешавина енглеског и барбадоског креолског.

Фото: Youtube/ screenshot  GottaFindPants
Заљубиле су се у близанце и почели су проблеми...

Са 16 година прекинуле су школовање. У спољни свет их је намамила у 18. години заљубљеност у браћу. Дружење са момцима довело је и до  дроге, алкохола и паљевинама. Почеле су да говоре, али и да се свађају.

Прочитајте још: "Свевидеће око" је ДОКАЗ: Међу нама су ПОСМАТРАЧИ и то је разлог зашто нас ВАНЗЕМАЉЦИ ОТИМАЈУ

Како је писала Марџори Волас, нису биле ретке и туче: "Џенифер је покушала да задави Џун каблом. Џун је покушала да удави Џенифер у реци. Дечаци су их напустили и није им преостало ништа осим растућег беса и ужаса".

Биле су најмлађи затвореници свих времена!

На суђењу за провалу, паљевину и крађу у мају 1982, девојке су признале кривицу. Након што им је дијагностикован психопатски поремећај личности, осуђене су на притвор неодређеног трајања у болници "Бродмур", најобезбеђенијој британској психијатријској установи, где су пацијенти већином осуђени за тешке злочине. Са 19 година биле су најмлађи затвореници свих времена.

Прочитајте још: Гробови ових девојака и данас СВЕТЛЕ ноћу, а њихова прича ЛЕДИ КРВ у жилама

Фото: Youtube/ screenshot  GottaFindPants

Почело је "лечење" антипсихотицима. У марту 1993, близнакињама је одобрен премештај у клинику која је имала мање стриктна правила.

Одлучиле су да Џенифер мора да умре.

Новинарка каже да је Џенифер рекла: "Марџори, мораћу да умрем. Зато што смо тако одлучиле. Склопиле смо пакт. Џенифер мора да умре да би омогућила другој да буде слободна" .

И то се и догодило. Џенифер је све мање говорила, а током путовања до клинике "Казвел", спавала је у сестрином крилу, отворених очију. Сестра која је пристала на жртву одведена је ускоро у болницу, јер се осећала све лошије, и умрла је 9. марта те 1993, а дијагноза је била - акутни миокардитис (упала срчаног мишића). Обдукцијом је утврђено да нема трагова дрога или отрова. Изгледало је да је умрла - зато што је тако одлучила.

Прочитајте још: Научници потписују петицију ПРОТИВ слања порука у СВЕМИР: Мисле да су ванземаљци претња за нас?!

Џун је искористила слободу коју јој је Џенифер даровала. Све брже се опорављала и почела самостално да живи у близини дома својих родитеља.

Прича о "ћутљивим близнакињама", како су их медији назвали, постала је потка за филм чије је снимање већ почело, а обе сестре ће глумити Летиша Рајт, најпознатија по улози у "Црном пантеру".

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.