· · Коментари: 0
ВЕРОВАЛИ ИЛИ НЕ

Сви у КАНЦЕЛАРИЈИ су мислили да је УРЕДНИ колега ЦЕПИДЛАКА, а онда су се ШОКИРАЛИ

Неки људи цео живот функционишу у хаосу, јер другачије не умеју...

1600089477_PexelOrganiyovan.jpeg
Фото: Пексел

Радни сто у канцеларији му је стално претрпан потребним, али и неважним папирима и документима, док је код других увек све под конац.

Шта то говори о таквим особама? Нова истраживања су показала да ред и неред у нашем окружењу могу изазвати различите психолошке последице, односно да и једна и друга навика имају добре и лоше стране.

Прочитајте још: ЗАШТО су неке жене УСПЕШНИЈЕ од других? Ево одговора у 13 лекција, да ли сте и ви такве?

Наиме, испитаници су добили задатак да попуне упитник у канцеларији - једна група је била у чистом и уредном окружењу, а друга међу разбацаним фасциклама и папирима. Свима је после тога речено да треба да донирају новац у хуманитарне сврхе.

Једна група је била у уредном окружењу, а друга у простору са разбацаним папирима...

Уредни су били дарежљивији. Дакле, уколико на радном месту желите ефикасне раднике и добро обављен посао, инсистирајте на реду.

Бирајте педантне раднике Фото: Пексел

Ако желите ефикасност у фирми - зна се!

Будући да и ред и неред имају предности и недостатке, можда је најбоље да комбинујете обе навике. Рецимо, на почетку стваралачког процеса допустите да се рад одвија у нереду, а како се пројекат буде приводио крају, полако уводите ред јер ће се повећати ефикасност.

Прочитајте још: БРБЉИВЦИ на послу замајавају запослене, како их УЋУТАТИ?

У другом експерименту испитаници су имали задатак да предложе како могу да се искористе пингпонг лоптице, што је типичан тест креативности. Они који су седели за неуредним столовима постигли су боље резултате, односно имали су креативније идеје.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.