· · Коментари: 0
ШМИНКА

Свиђа вам се тренд "NO MAKE UP", али ТО не значи БЕЗ ШМИНКЕ, већ нешто што НЕ ОЧЕКУЈЕТЕ

Како природа мења своје тонове у јесен, прелазећи из јарких, интензивних у блаже и "мирније", тако се мењају и боје ружева које би требало да носите ове јесени.

1602343291_Depositphotos_211226074_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото

Сјајне и интензивне тонове смењују нешто сведенији, који се ослањају на nude нијансе, односно оне које су најприближније боји ваше коже.

Да би вам добро пристајала, ова нијанса требало би да буде само један тон светлија или тамнија од вашег тена, па и усана, јер ће у супротном направити већи контраст који ће бити лакше уочљив, што вам код одабира ових нијанси није циљ.

Прочитајте још: Права ЈЕСЕЊА МАСКА ЗА ЛИЦЕ: Купите БУНДЕВУ

Међутим, није само nude модни императив ове јесени, постоје одскакања у виду "темпераментних" боја, попут црвене, цикламе или пинк. Такође, све нијансе розе и боје цигле, па чак и пурпурне, више је него пожељно да се нађу на вашим уснама.

Овогодишњи тренд "no makeup" подразумева лице на којем се шминка не види Фото: Депозит

Седеф, мат, сјајни...
Што се тиче текстуре кармина, све долазе у обзир, тако да нећете погрешити ако се одлучите за било који од њих - седеф, мат или сјајни.

Оно што готово сви бољи ружеви сада садрже у себи су састојци који истовремено, док их чине изазовнима, негују и хидрирају усне, дајући ефекат сјаја. Само уколико се одлучите за мат кармин, тај ефекат ће изостати у потпуности.

Кармин у оловци је за жене у журби, али се брзо скину...

Популарни су и кармини за усне у оловци, који су практичнији за употребу уколико сте у сталној журби, па се и шминкате у лету, без огледала, јер представљају нешто између сјаја и класичног, дуготрајног кармина. Једина мана им је што се, у складу са брзином наношења, брже и лакше скидају са усана од "обичног" ружа.

Прочитајте још: БОБ је ХИТ ове сезоне: Како стилизовати популарну КОСУ ИЗНАД РАМЕНА

Док се улепшавате пред излазак из куће, приликом шминкања не заборавите да је водећи мејкап тренд за целу ову годину "без шминке", и да је једини производ који се беспоговорно на сваком лицу подразумева, управо руж за усне. Тако да - дајте му на значају, нека постане ваше лично обележје које ће вас већ на први поглед издвајати из мноштва других дама.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.