Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЗДРАВЕ НАМИРНИЦЕ

Свима је познато да ове НАМИРНИЦЕ ТОПЕ КИЛОГРАМЕ, али мало је познато и да ЧУВАЈУ КРВНИ ПРИТИСАК

Лимун и ђумбир се могу користити сваки за себе или у комбинацији, али ове две намирнице из природе чине чуда за крвоток и крвне судове у организму.

1597868034_krvni-pritisak.png
Фото: Pixabay
Oglas

Болест крвних судова је једна од најучесталијих болести модерног доба у управо су узрок смрти број један како у Србији и у свету. Лоша исхрана, брз начин живота, нередовни оброци, пушење, дуготрајно седење или стајање, стрес, хипертензија, дијабетес, као и неки други фактори, довели су до пораста броја оболелих од кардиоваскуларних болести. 

Прочитајте још: Овде ПОСТОЈИ НАЧИН: Ево како да остварите ПОПУСТ на летовање

Два потпуно природна састојка, лимун и ђумбир учиниће чуда у заштити имунолошког система организма и одржавања здравог крвотока.

Прочитајте још: ПРЕДЛАЖЕМО рецепт за излетнике: Чорба од ЧИЧКА, кафа од МАСЛАЧКА, а намаз од ОВЕ биљке

Болести крвних судова су најчешћи узрочник смрти људи у Србији

Начини конзумирања су бројни, а коришћењем ових намирница у лековите сврхе тело ће адекватно реаговати на негативан утицај слободних радикала и покушаје развоја инфекција.

Лимун побољшава крвни притисак

Прочитајте још: ЕКСКЛУЗИВНО: Древни ЛЕК монаха са Свете Горе који "ДИЖЕ из МРТВИХ" (РЕЦЕПТ)

Лимун је изузетно богат првенствено витамином Ц, који побољшава крвни притисак и смањује упалу артерија. Такође, лимун смањује ниво холестерола у крви и спречава оксидацијско оштећење крвотока, чувајући ваше артерије.

Ова биљка садржи и друге антиоксиданте и храњиве материје попут витамина Б-комплекса, витамина Е и многих минерала: калијум, магнезијум, фосфор, бакар, калцијум, цинк, манган и гвожђе.


Фото: Depositosphotos

За припрему напитка потребно је у чашу топле воде додати сок једног лимуна, мало црног папра у праху, и мед. Конзумирати ову смесу једном или два пута дневно неколико недеља.

Ђумбир чисти крвне судове

Прочитајте још: КИЛОГРАМИ СЕ САМИ ТОПЕ! Ево како ђумбирова водица чини чуда за наш организам

Једињења унутар ђумбира, шогаола и гингерол, дају кардиоваскуларне предности. Ђумбир смањује укупан ниво холестерола и блокира LDL оксидацију, чиме се спречава накупљање новог или смањење већ постојећег.

Прочитајте још: ТЕЛЕФОН вам је УПАО У ВОДУ: Ово можете да урадите

У топлу воду, додати једну чајну кашичицу наренданог ђумбира и направити чај од ђумбира. Може се додати и мало меда, како би се добио што лепши укус.

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas