Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
краљица

Свог супруга је упознала давне 1934. године када је имала 8 ГОДИНА: Ове занимљивости нисте знали о НАЈПОЗНАТИЈОЈ краљици на свету

Она слави два рођендана, она добија егзотичне животиње на поклон и поседује све делфине и лабудове из вода Уједињеног Краљевства.

1594373263_Depositphotos_75357257_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Краљица Елизабета ИИ је монарх који је најдуже владао икада владао у целом свету и једна од свакако најпознатијих краљица. Рођена 1926. године, одрасла је у Лондону са својом сестром, принцезом Маргарет. Од тог времена до 1952. када је дошла на трон и постала мајка, бака, прабака, краљица је већи део свог живота живела под лупом јавности. Ипак, ово сигурно нисте знали о њој.

1. Надимак "Лилибет"

Њен надимак је "Лилибет". Када је била дете, Елизабета није могла да тачно изговори своје име, па је остало само Лилибет. Краљ Џорџ шести имао је обичај да каже: "Лилибет је мој понос, Маргарет је моја срећа".

Прочитајте још: Ово је ТРЕНУТАК када је свима било јасно да ће Кејт бити БУДУЋА КРАЉИЦА

2. Служење у Другом светском рату

Оно што многи не знају, то је да је краљица служила у Другом светском рату. Придружила се женској британској војсци 1945. године, где је била обучена за механичара. Била је прва жена из краљевске породице која се придружила оружаној служби са пуним радним временом.

3. Принца Филипа упознала је са 8 година

Иако су присуствовали истим догађајима када су били деца, краљица Елизабета ИИ и принц Филип званично су се упознали 1934. на венчању принцезе Марине и принца Џорџа, војводе од Кента.

Фото: Депосит

4. Прими око 70000 писама годишње

Краљица дневно прими између 200 и 300 писама. Она бира неколико кој ће прочитати, а онда њено особље на њих одговори. На званичном сајту краљевске породице чак пише да краљица преузима сву своју одговорност и чита писма која добије.

5. Принц Филип је њен рођак

Краљица и њен супруг, принц ФИлип, су званично рођаци. У питању је треће колено. Елизабета и Филип повезани су преко краљице Викторије, јер је она обома чукунбака. Принц Филип је краљици Викторији род по мајчиној страни, а краљица Елизабета по очевој.

Прочитајте још: Ове детаље нисте знали о принцези Дајани - сваке недеље је радила ИСТУ СТВАР

6. Има тридесеторо унучади

Краљица Елизабета ИИ бака је тридесеторо деце! Њена дуга листа унучади укључује и Гаја Невила, принцезу Теодору и Џејмса Огилвија.

7. Пије једну чашу шампањца сваке вечери

Краљичина рођака Маргарет Родс открила је Елизабетине навике испијања пића. Она, наиме, попије чашу џина пре ручка, са кришком лимуна и доста леда. У току ручка попије чашу вина и суви мартини, а чаша шампањца резервисана је за вече.

Фото: Депосит

8. Појавила се у филму о Џејмсу Бонду

О, да! Краљица и њени пси појавили су се у наставку саге о Џејмсу Бонду. Она се придружила Данијелу Крејгу у хеликоптеру у невероватној шестоминутној сцени.

Прочитајте још: ЕМА уређује ПРОФИЛ Елизабете Друге: Плата јој је 65.000 ЕВРА, а знате ли ШТА СВЕ СПАДА У ЊЕНА ЗАДУЖЕЊА?

9. Буди се уз звук гајди сваког јутра

Наравно да краљица не користи аларм за буђење. Она се сваког јутра буди уз звук гајди, које музичар свира испред њеног прозора тачно 15 минута у 9 ујутру. Зову га "Гајдаш владара".

10. Има своју приватну песникињу

Краљица има званичну песникињу лауреаткињу, која има почасно место које јој је доделио монарх Уједињеног Краљевства. Керол Ен Дафи је била прва жена песникиња 2009. године. Она је писала поеме и песме за посебне догађаје, као што је било венчање принца Вилијама и Кејт Мидлтон или годишњица краљичиног крунисања.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas