Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
РУЧАК

Тајланд на тањиру: АНАНАС пуњен пиринчем и ПИЛЕТИНОМ за 20 минута (ФОТО)

Пиринач је "досадно" јело само оним људима који никада не експериментишу. Пробајте да у кухињу унесете тајландски укус!

1602950462_aaagoto.jpg
Фото: А. М.
Oglas

Тајландска кухиња је прилично љута, али овај рецепт за ананас са пиринчем и белим месом је прилагођен нашем укусу. Састојци се могу променити, па ко не воли грашак може да га замени кукурузом.

Прочитајте још: Здравље на тањиру: Парадајз пуњен ИЗНЕНАЂЕЊЕМ

Ананас је тањир! Фото: А.М.

Састојци:

  • 1 ананас
  • мали црни лук
  • пола белог меса
  • шољица пиринча
  • кашика сувог грожђа
  • шољица грашка
  • шака индијског ораха (или кикирикија)

Припрема:

Један ананас је довољан за две особе. Ананас се пресече на пола и издуби. Средњи део се баци, јер је дрвенаст, а остало "месо" ананаса се исече на коцкице. Суво грожђе се полије са мало воде (или рума) да омекша. Пиринач се скува и за то време се припреми остатак надева.

Ако немате индијске орахе узмите кикирики!

Бело месо се исече на коцкице и пропржи док не порумени, па извади из тигања. Најбоље је пржити у воку или дубљем тигању. Убаци се ситно исецкан црни лук са грашком и индијски орах. Дода се исецкан ананас и пропржи, а чим добије боју - готов је. Умеша се и суво грожђе, па испржена пилетина. Све се добро посоли и побибери према укусу.

Кора ананаса је попут тањира и изгледа веома занимљиво Фото: А: М.

Прочитајте још: Доручкујте као на бечком двору: ЦАРСКЕ мрвице су КРАЉЕВСКО уживање! (ФОТО)

Када се пиринач скува и оцеди убаци се у тигањ и добро помеша са надевом. Ананас се, затим, напуни кашиком и ручак је готов!

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas