Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
АЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА

Тајна ДУГОВЕЧНОСТИ руског хирурга ФЕДОРА УГЛОВА: Позитивне мисли, физички рад и 100 ЧУЧЊЕВА

Руски хирург Федор Г. Углов је свој систем за очување здравог организма испробао на себи и дочекао 104. рођендан.

1604443017_fedor.png
Фото: InstagramScreenshot/ domashniye_sekreti
Oglas

Систем свакодневних активности, који одржавају енергичност и активност организма, подразумевају одрицање алкохола, умерена исхрана и 100 чучњева сваког дана. Ово је тајна дуговечности руског хирурга Федора Г. Углова, који је свој систем за очување здравог организма испробао на себи и дочекао 104. рођендан.

Прочитајте још: Ево како брзе дијете УТИЧУ на организам

Професор, доктор наука и писац Федор Г. Углов био је један је од најстаријих практикујућих хирурга, који је до саме смрти редовно оперисао, секао дрва, чистио снег, обављао кућне послове и редовно се бавио израдом дрвенарије у својој столарској радионици.

На уверавања да мала чаша доброг пића неће нанети никакву штету организму, одговарао је да не осећа потребу за алкохолом. 

Прочитајте још: СПАВАТЕ и МРШАВИТЕ? Могуће је, ако примените ових 5 савета

Како је преживео неколико заразних болести у раној младости, током живота био је упоран да свој живот испуни здравим животним наикама, али и природним лечењем.

КО ЈЕ ФЕДОР Г. УГЛОВ 
Федор Г. Углов био је руски хирург, писац и чувени доктор наука. Нјегово име се може наћи у Гинисовој књизи рекорда где му је припало место једног од најстаријих практикујућих хирурга. Свој 100. рођендан дочекао је извршавајући још једну операцију.Као дете, овај хирург преживео је низ озбиљних заразних болести, које су у тим временима биле чест узрок смрти. Заражен је тифусном грозницом и тифусом, патио је од упале плућа, тешке упале средњег уха. Затим је преживио блокаду у Лењинграду.

Током година неуморних потрага за леком за дуговечност дефиниаао је систем дугог живота који је омогућио Углову да живи 104 године, задржавајући енергичност, активност и мушку снагу.

Прочитајте још: Трчите! Овај вид рекреације ВРАЋА МЕНТАЛНУ СНАГУ

Заборавите на алкохол

Углов није конзумирао алкохолна пица. Осим тока, никада није ни користио медицинске лекове који су у саставу имали алкохол. На уверавања да мала чаша доброг пића неће нанети никакву штету организму, одговарао је да не осећа потребу за алкохолом. 

Прочитајте још: Како да ваш ПОДБРАДАК нестане: Ове једноставне ВЕЖБЕ ће вам помоћи

Такође, хирург је био врло одговорна особа и схватио је да је његова дужност да буде увек спреман јер у сваком тренутку може бити позван на озбиљну операцију, при којој мора бити апсолутно трезан како би био успешан.

Исхрана мора бити умерена

Прочитајте још: Ових 10 РАЗЛОГА пробудиће вам ЖЕЉУ ЗА ШЕТАЊЕМ већ данас

Овај истакнути руски хирург имао је велики породицу, па је хране увек мњакало Тако је још у раном детињству научио да треба да једе са благим осећајем глади, што одговара физиолошким законима. Овог правила се придржавао током целог свог живота. Осим тога, Углов није следио строге дијете, попут већине стогодишњака. Јео је све, али мало по мало и то само у малим порцијама.

Чучњеви омогућавају прање свих органа и зглобова течношћу ткива, што доприноси одржавању здравља зглобова и побољшању исхране свих органа и комплетног система доњег дела тела.

Сваког дана 100 чучњева

Прочитајте још: НИЈЕ теретана: Најефикасније се МРШАВИ овим активностима

Све до своје смрти хирург је изводио чучњеве, које многи сматрају главним вежбама за здравље доњег дела људског тела, ногу и задњице.

Ипак, овај руски хирург тврдио је да чучњеви омогућавају прање свих органа и зглобова течношћу ткива, што доприноси одржавању здравља зглобова и побољшању исхране свих органа и комплетног система доњег дела тела.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas