Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ПОРОДИЦА

ТАЈНИ ЈЕЗИК ЉУБАВИ: Кад беба каже ''волим те'' на свој начин

Вриштање, протествовање и плач нису најтоплији начини исказивања љубави, али ваша беба ради управо то - јер осећа да је волите без обзира на све.

1611833066_Depositphotos_39217927_s-2019.jpg
Oglas

Али "волим те" беба пуно лепше говори након што сте били одсутни неколико сати или чак минута. Израз весеља на лицу уз скакање, мешкољење и веселе повике није само сладак него је и знак дубоке повезаности.

Показујући узбуђење што сте се вратили, беба вам показује колико вас воли. Али због истог разлога деца могу да се већ између прве и треће године поприлично узнемире када одете.

Прочитајте још: Ако деца стекну ову навику у детињству, касније ће све бити много лакше!

Такође, бебе попут одраслих опонашају људе које воле. Ако беба почне да вас опонаша, било да вуче торбу по соби или тепа лутки, показује вам колико вам се диви.

Foto: Depozit

Беба вас обасипа бројним пољупцима

Око прве године дете ће можда почети да вас љуби, па очекујте пуно влажних и неспретних пољубаца. Ваша беба је пратила како јој исказујете нежност. Будући да учи на физичким додирима, жели и вама да  учини исто.

Прочитајте још: ДА, БЕБЕ И ОВО РАДЕ: Седам чињеница које могу изненадити родитеље!

Руке у ваздух јер ме волиш

Кратки осмеси новорођенчади значе да се инстинктивно вежу уз родитеље, показују истраживања. Уз то ће беба већ након шест месеци почети да диже руке тражећи се да је подигнете у наручје јер то обожава. Тако ће телесним покретима показати колико вам већ верује и колико вас воли.

Прочитајте још: САВЕТИ ЛЕКАРА: Ефикасан начин да скинете упорну, високу температуру код деце

Проучавају како изгледа сигурност

Од рођења дете може да препозна мајчино лице, глас и мирис. Звукове и мирисе којима верује повезује с оним што види. Зато проучава ваше лице јер жели да га запамти, па се труди да научи како сигурност и љубав изгледају.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas