· · Коментари: 0
ЖЕНСКЕ СТВАРИ

ТАМПОНИ И ПЛИВАЊЕ: Седам правила за безбрижно уживање на плажи и базену

Не допустите да вам "они дани" покваре уживање на плажи или базену – Ево како ћете сигурно и безбрижно уживати у купању и пливању користећи тампоне.

1597138902_Depositphotos_19927705_s-2019.jpg
Фото: Депозит

1. Тампоне носите на плажи или у базену само ако их носите и иначе

Много угодније осећаћете се ако сте навикли на тампоне, па ако их и не користите иначе, неколико месеци пре одласка на плажу или базен почните да их користите. Када желите ставити тампон, извадите га из паковања и пронађите положај у којем се осећате угодно како бисте га уметнули помоћу апликатора или само прста. Тампон уметните што дубље, у супротном могао би изаћи заједно с апликатором.

Прочитајте још: У једном од омиљених летовалишта Срба ако испоштујете ОВАЈ УСЛОВ, резервација ће бити ЈЕФТИНИЈА

Фото: Депозит

2. Тампон не смете осетити

Ходајте, седите, једноставно се крећите како бисте били сигурни да не осећате тампон. Ако вас боли ли или једноставно и даље осећате тампон, покушајте га гурнути још дубље у вагину. Ако не можете тампон гурнути дубље, то може бити зато што вам је менструација при крају. У том случају немојте на силу гурати тампон, нарочито ако вас боли.

3. Изаберите добар купаћи костим

Током менструације најбоље је носити купаћи костим тамније боје, у случају да нешто процури. Такође, добро је да изаберете купаћи са постављеним доњим делом или онај који је направљен од дебљег материјала. Једноставно изаберите купаћи у којем се осећате угодно и који вас у доњем делу довољно добро покрива. На тај начин ћете бити сигурнији да вам ништа неће процурити и тако ћете бити опуштенији.

Прочитајте још: Омекшивач за одећу никако НЕМОЈТЕ УПОТРЕБЉАВАТИ ЛЕТИ - ево и зашто

Фото: Депозит

4. Пазите да кончић тампона не вири

Кончић тампона може провирити кроз гаћице па проверите да се то није догодило када их ставите на себе. Кончић можете и мало скратити помоћу маказа, али не превише како не бисте имали проблема са вађењем тампона.

5. Немојте носити дневне улошке

Многе жене уз тампоне носе и дневне улошке који ће упити евентуално цурење, али код пливања дневни улошци нису потребни јер неће помоћи код упијања, а и могу се одлепити од гаћица у води. Дневне улошке носите једино ако сте на плажу или базен дошли само да се сунчате, односно да уживате у некој другој активности, а не пливању.

Прочитајте још: Имате ли ОСЕЋАЈ да вам ДЛАЧИЦЕ лети БРЖЕ РАСТУ? Стручњаци откривају зашто је то тако

6. За додатну удобност и безбрижност обуците кратке панталоне кад изиђете из воде

Желите ли додатну заштиту и(ли) вам је нелагодно да боравите на плажи само у купаћем костиму, након што изиђете из воде, ускочите у удобне кратке панталоне за које је такође пожељно да су тамније боје.

7. Чешће мењајте тампон

Није нужно, али ако ћете се тако осећати сигурније и опуштеније, тампон мењајте отприлике свака два сата.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.