· · Коментари: 0

ЧЕМУ СЛУЖЕ ТАРОТ КАРТЕ? Многи их доживљавају као алат прорицања, а оне су нешто САСВИМ ДРУГО!

Многи тарот доживљавају искључиво као алат прорицања, међутим - ове карте су филозофија живота, нумерологија, астрологија, уметност и психологија

1628676457_tarot.JPG
Фото: Принтсцреен Yоутубе

Тарот је одличан за анализу ситуације, личности и акције - даје слику одређених догађаја и типова људи, помажући нам тако да схватимо шта подсвест жели да нам каже...

Прорицање и слична знања су потекла из Египта. Заиста, тешко је замислити било шта у вези са езотеријом, а да се на овај или онај начин не по везује с Египтом.

Али, кључеви свих спознаја су изгубљени, а можда су многи пред нашим очима, али их не успевамо уклопити у властито искуство.

И, док меримо вредност овог или оног налаза, лепоту и стил израде овог или оног обелиска, док се истовремено рађају нове науке придружене археологији, попут археоастрономије, бивамо изненађени.

Међутим, то чуђење тек голица наш разум, тражећи разумљиве одговоре. Заборављамо да је понекад
боље само осећати и допустити да нас нешто такне, пробуди у нама неко забора вљено сећање, препознавање.

Можда по стоји неки заборављени тајни пут до наше утробе, где не постоје границе времена и простора које нас деле од наших предака, већ безбројне повезујуће карике?

Тарот је једна од таквих карика, управо зато што се сачувао хиљадама година. Иако се данас изједначава са картама за прорицање судбине, у давнини није томе служио. Био је под сетник са знањем о ко смосу, природи, смислу постојања.

Тарот је као својеврстан механизам за покретање, отварање врата и улазак у дубину онога што је већ познато.

Комбинација елеме ната није служила проучавању и интерпретирању него је упућена дубоком, невидљивом свету, људској способности интуиције, заобилазећи замке разума.

Тарот преноси скривено знање кроз симболе директно повезане са човековим колективним несвесним, израз је целокупне космичке слике света чије трагове налазимо у већини старих цивилизацијаи митологија.

Животна прогноза 

Тарот је алат који се може користити не само за предвиђања. Свака аркана носи енергију симбола затворених у њему. Радећи с енергијама тарота, можемо променити свој живот и околности по свом нахођењу и жељи.

Астролошке карте тарота, заједно с класичним информацијама о тарологији, укључују и информације о астрологији и динамици развоја зодијачких знакова, као и јиђинг хексаграме и елементе древних источних учења фенг шуија.

На новој универзалној палуби тарот карата, уз класичне информације о тарологији, налазе се и подаци о скандинавско- аријским рунама, припадајућим биљкама и камењу, као и кратке информације о астрологији.

Тарот је јединствени дијагностички алат за преглед генеричких система. Током рада карте нам помажу да боље упознамо претке и откријемо нове аспекте будућности. Помоћу тарота можете сазнати какве енергије вам преци преносе, које су кључне породичне фигуре и како с њима комуницирати, добити подршку.

Много људи тарот доживљава искључиво ,као алат прорицања. Међутим, тарот је филозофија живота, нумерологија, астрологија, уметност и психологија. У последње време психолози прибегавају тарот картама, настојећи да код пацијента постигну одсуство напетости, стање када особа зна како да умакне од стреса.

У било којој напетој ситуацији тада се може мирно одговарати на актуелна питања и у будућности спознати начин ношења са стресним ситуацијама.

На темељу једне извађене карте, таролог може утврдити у каквом сте психичком стању дошли и каква су ваша очекивања, јесте ли уопште спремни прихватити одговор.

Тарот је одличан алат за анализу ситуације, личности и акције. У вези с тим, ово је помало слично поступцима истражитеља, када на бази неких почетних података треба да видите суштину проблема.

Тарот даје слику присутности одређених догађаја, типова људи, кризних ситуација, несвесно комуницирајући искључиво језиком слика, помажући нам тако да схватимо шта нам подсвест жели да каже.

Тарот указује на наш скривени потенцијал и способности. Исто је и са кључним догађајима нашег живота - може указивати на могућност њихове појаве, дати препоруку и наговестити шта може довести до прекретнице.

Животна прогноза биће релевантна пасивним проматрачима властитог живота. Тарот је небитан ако смо одлучили активно анализирати себе или ситуацију у којој се налазимо.

Тачност тарот прогнозе зависи од искрене жеље клијента да открије стварну слику онога што му се догађа, схвати стварност и суочи се с њом. Из властитог искуства (многим људима сам отварао тарот) знам да се људи обраћају картама како би потврдили већ спремне одговоре.

Разочарани су када се то не догоди; ако постоји јасан одговор, радије то игноришу или га не чују. Разлог је прост - не желе преузети одговорност за доношење властитих одлука, радије оптужују друге за своје проблеме.

Они који не желе преузети одговорност за властити живот обично се појављују као „жртве“ злих шефова, мужева, родбине, судбине.

О тароту постоји много литературе, понекада са опречним значењима. Данас превише људи употребљава тарот као једноставну и релативно сигурну забаву. Следбеници Њу ејџа иду даље, користећи га да контактирају свој „унутрашњи дух“, властито ја.

Верују да читање тарота може усмерити њихове мисли у правом смеру и помоћи постизању склада са универзумом. За друге је духовна пракса, којој су искрено посвећени и она постаје саставни део њиховог животног пута.

Комплетан текст и још много занимљивих прочитајте у најновијем броју Трећег ока:

 

 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.