Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ИЗОЛАЦИЈА

Тек сваки други човек жуди за ДОДИРОМ

Неким људима изолација и физичка дистанца теже пада него другима.

1594538998_Depositphotos_193656060_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото
Oglas

Недостатак физичког контакта и блискости може довести до депресије, узнемирености, стреса, а дугорочно и до избегавања везивања за другу особу, упозоравају стручњаци. Онима који имају потребу за додиром и грљењем, блискост нарочито фали у овом периоду када смо због вируса корона осуђени на физичку дистанцу.

Прочитајте још: Научници потврдили: Жене МОРАЈУ да СПАВАЈУ ДУЖЕ од мушкараца! Ево и зашто

- Исто како нас глад у стомаку подсећа да нам је потребна храна, тако нам и глад коју осећамо на кожи указује да нам недостаје додир - каже професор Кори Флојд са Универзитета у Аризони, који је спровео истраживање о томе зашто поједини људи имају већу потребу за додиром од других и да ли то има везе са генетиком.

Изражавање емоција је повезано са генима.

Резултати студије, у којој су учествовала 464 пара близанаца, показали су да је код 45 одсто жена изражавање емоција повезано с генима, док код 55 процената има везе с васпитањем.

Прочитајте још: Поставите себи о партнеру 5 ПИТАЊА, па ако одговорите са "ДА" време је за РАСТАНАК

Код мушкараца је ситуација другачија, њихова потреба за додиром повезана је с утицајем медија и интимним односима.

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas