· · Коментари: 0
НОСТАЛГИЈА

Телевизор који је палио на "ШАМАРЕ": Без ових ствари није се могао замислити дом просечног Југословена! (ФОТО)

Деведесете су оставиле дубок траг у сећањима свих нас...

1618486463_tv.JPG
Фото: Инстаграм Принтсцреен/детедеведесетих

Време је да се за трен бар вратимо у прошлост и присетимо ствари које ће нам измамити осмех на лице.Време је да се мало вратимо у прошлост и присетимо се свих тих дивних успомена из нашег детињства.

Детињство...Сећате ли се, на пример, када сте пили јогурт из троугластог тетрапака или како сте од баке увек добијали желе зеку? Да ли вам се враћа како сте се борили са братом или сестром око Сеге Меге? Па, да ли сте се вратили? У ‘90те? Ако сте спремни за повратак у детињство, на правом сте месту!

Они који су током њих одрастали тврде да су имали незаборавно детинство. Ако сте и ви дете деведесетих, сигурно се сећате “светлећих” патика које сте одбијали да изујете? Или желе зеке које вам је бака увек доносила? Можда вас на њих највише подсећају цртани филмови какви се више не праве, смешни слаткиши којих сте се преједали или најзабавније играчке од којих нисте могли да се одвојите?

Ово су само неке од ствари које данашња деца неће схватити (а нажалост ни спознати), али ће сигурно загрејати срца свих оних који су живели у Југославији!

Па, да ли се сећате?

Телевизор који је имала свака кућа, а који када нестане слике удари се мало јаче са стране и све ради као сат.

Корпа за пијацу

Готово да је незамисливо да дама која крене на пијацу за собом "вуче кесе" Пластична торба разних боја била је незаобилазан аксесоар.

 

Телефон с бројчаником

Данас је технологија толико напредовала брзо, да се данашње генерације не сећају ових телефона, чак ни од својих бака, а није било куће која их није поседовала.

 

 

Гоблени

Уметнички правац који је био јако популаран деведесетих, а цене неких ручно рађених гоблена и данас достижу астрономске цене.

 

Метална шоља 

Не стаклена, не пластична, већ метална. Имало је свако дете, беба а и одрасли су радо пили хладне воде из ове незаборавне чаше.

 

Чувени зидни сат

Тај је без проблема верно испраћао летње рачунање времена, а дочекивао зимско - без померања напред и назад. Све је ишло природним путем..гости и укућани су сами штеловали тај сат унапред или назад. Његово је било да стоји постојано...

 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.