Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ИДЕЈЕ

ТЕПИХ се купује исто као ауто, ево и ЗАШТО

Једна од највећих инвестиција у уређењу дома је тепих. Или најмања. Зависи да ли сте спремни да баците новац.

window-3042834_1280.jpg
Даје печат читавом простору Фото: Пиксабеј
Oglas

Соба без тепиха је као село без цркве, рекао би наш народ. Тепих греје, изолује простор, чува паркет, али има и веома значајну декоративну улогу у уређењу дома. Јер, може да га улепша или учини да соба изгледа - јефтино.

Прочитајте још: Свака кућа поседује ову АЛАТКУ, а њиме можете да декоришете дом , а то ни не знате

Тепих се купује једном у животу и уколико је квалитетан трајаће и наредној генерацији. Нажалост, многи се одлучују за јефтине тепихе од полиестера. И овај избор је добар, јер такав тепих, када "досади", може брзо да се замени новим. Такође, вунени тепих ће првих годину дана "испуштати" вунене власи које треба уклањати, али ће бити топлији од синтетичког и трајати дуже.

Вунени тепих је скупљи, али траје дуже.

Треба имати на уму и да се не бирају да исти начин тепих за спаваћу и дневну собу. На поду у спаваћој може да буде дебљи и тепих светлије боје, док у дневној, где пролази више људи, треба бирати шаренији дезен. У спаваћу собу може да се постави и етисон, док у дневој то није практично.

Стари тепих оставља утисак Фото: Пиксабеј

1. Окрените наличје

Добар тепих треба да буде исти на лицу и наличју. Уколико се виде чворови - тепих није врхунски урађен. Синетички теписи често немају наличје, већ се види само основа, па чак и најлон.

2. "Поломите" тепих шакама

Узмите крај тепиха са обе шаке и спојте их, јер ће се тако видети колико је густо ткање. Што гушће то боље, јер ће се мање "хабати".

3. Величина

Идеална величина тепиха је када се простире од комоде до троседа. Не треба да се подвлачи под намештај, али треба да се простире до места накојем се седи, да би се ноге налазиле на топлом.

У спаваћој може бити светлијих боја Фото: Пиксабеј

4. Еклектика

Модеран намештај се лепо слаже са традиционалним тепихом, али стари, "демоде" намештај никако не иде са модерним тепихом.

5. Замена за тепих

Кожа може да замени тепих уколико се простире по топлом поду или лепом паркету. Ипак, треба имати на уму да тепих штити паркет. Ћилим је још бољи избор од коже, јер ће под сигурно бити леп, али не и топао.

Прочитајте још: Колико килограма имате зависи од тога које вам је боје кухиња

Тепих одражава стил свог власника, али и традицију. То је често први утисак који људи имају о животном простору, а стари, наслеђени тепих атмосферу чини посебном.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas