Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ВЕЖБЕ

Теретана убија мушку моћ и све преко ОВОГ броја сати смањује и имунитет

Такође, мушкарцу је после интензивних вежби угрожен имуни систем у наредна три дана.

1613724043_Depositphotos_361741430_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото
Oglas

Редовна физичка активност помаже да будете у топ-форми и да лепо изгледате, али уколико претерате можете угрозити здравље, па чак и постати зависни.

Прочитајте још: Права ствар после празника: Са нашим тренером Маријом овога викенда радимо ТРЕНИНГ ЗА ЦЕЛО ТЕЛО (ВИДЕО)

Превише интензивно вежбање код мушкараца води и ка паду либида, због физичког умора или нижег нивоа тестостерона. Такође, утиче и на имуни систем који је угрожен 72 сата после тренинга.

Екстремне вежбе издржљивости, попут ултра-маратона, могу довести до оштећења срца, срчаног ритма и повећања артерија, јер су презахтевне за наш кардиоваскуларни систем, упозоравају стручњаци.

Одраслој особи је довољно пет сати умереног вежбања недељно.

Одраслим особама се препоручује пет сати умереног вежбања недељно или два и по сата интензивног тренинга, док се као могућност наводи и комбинација обе опције. Једна студија је открила да особе које лагано или умерено трче имају мањи ризик од смрти у односу на оне које уопште не вежбају.

Прочитајте још: ВЕЖБЕ ЗА ГОРЊИ ДЕО ТЕЛА: Пратите детаљна објашњења тренера Марије и биће вам лако (ВИДЕО)

С друге стране, код људи који интензивно трче три или више пута недељно, постоји исти ризик као и код оних који не вежбају.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas