Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЛЕПОТА

Тешка ноћ? Уклоните ПОДОЧЊАКЕ облогама за уморне очи

Биљне маске од ружине водице и лековитог биља су добре и за алергије и црвенило.

1608799896_Depositphotos_197958256_s-2019.jpg
Фото: Депозитфото
Oglas

Непроспавана ноћ оставља последице на изглед, иако подочњаци могу лако да се уклоне.

Прочитајте још: Имају више ГВОЖЂА од меса, а јефтинији су!

Пробајте са биљним облозима од зачинских биљака који ће вам одморити очи и уклонити подочњаке. Уколико вам облози пријају поновите их и ако добијете алергију или вам поцрвене очи.

Некада су се на очи стављали кувани листови
Облога од ружине водице
30 г латица домаће црвене руже прелијте са пола литра кључале воде, поклопите и после десетак минута процедите. Натопите тупфере и држите 15 минута на уморним очима.

Зачинске биљке се традиционално користе за прављење облога за очи код алергија, надражаја, уморних очију, вирусних и бактеријских упала. Раније су кувани листови биљака и стављани на очи, а данас користимо стерилне газе у исту сврху.

Жалфија, камилица и лаванда су најбољи избор.

Најпознатије ароматичне биљке за спремање облога за очи су жалфија, римска и немачка камилица, мирта и лаванда.

Облога од невена за отечене подочњке

Код отечених и тамних подочњака користе се облоге од невена. Скувајте 100 мл воде и прелијте преко једне кашичице цветова невена. После 10 минута процедите.

Прочитајте још: Пробајте ЧАРОБНИ ПРАХ који је десет пута бољи од зеленог чаја

Припазите да облоге натопите са млаким а никако врелим чајем. Лезите и натопљене газе држите на подочњацима 15 минута. Тај процес можете поновити до два пута дневно.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas