Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
СТОП НАСИЉУ

Кристина (18) направила ЛАЖНУ страницу на интернету: Док се жене претварају да купују ствари, полиција о њима сазнаје ЈЕЗИВУ истину (ВИДЕО)

Ова тинејџерка је на необичан начин решила да помогне свима који трпе насиље.

1615199558_kristina-pasko.png
Фото: Принтсцреен / YоуТубе / ТРТ Wорлд Ноw
Oglas

Кристина Паско је тинејџерка из Пољке и одувек су је занимале области из заштите људских права, а када је сазнала колико се стопа породичног насиља повећала током пандемије вируса корона, решила је да помогне.

Прочитајте још: КАКО СЕ КАЖЕ? Мајци или мајки? Сигурно сте се бар једном запитали шта је правилно

Ова средњошколка је покренула лажну страницу на Фејсбуку под називом “Цхамомиле анд Пансиес”, преко које жене које трпе насиље код куће могу то да пријаве, док се све време претварају да купују козметичке производе онлајн.

Чувши за сличну иницијативу у Француској, и онда је дошла на ту идеју. Тамо је могуће пријавити насиље у апотеци, тако што ћете тражити специјалну маску на основу чега ће фармацеут закључити да сте заправо дошли да пријавите насиље.

Кристина није имала никаква очекивања од ове странице

Њена страница ради на следећи начин: жртва насиља шаље упит за куповину одређене креме, а уместо продајног лица добија одговор од психолога.

Прочитајте још: Смишљате изговоре јер СТАЛНО КАСНИТЕ? Признајте себи, ово су стварни разлози ове лоше навике!

Страница коју је креирала ова девојка, функционише тако што жртва насиља упути захтев за куповину одређене креме , а уместо продајног лица одговор добије од психолога. Он жртву прво пита колико дуго има "проблеме са кожом" и да ли оштећена кожа реагује на алкохол. Уколико особа потврди "поруџбину" и остави адресу и друге податке, захтев се прослеђује надлежним службама које ће доћи да испитају случај.

Кристина није имала никаква велика очекивања од овог пројекта и мислила је да ће служити само пријатељима на њеним друштвеним мрежама.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas