Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ПОРОДИЦА

"То је чини лепом и јединственом": Девојчица рођена са МЛАДЕЖОМ ПРЕКО ПОЛА ЛИЦА, а родитељи неће ни да чују за операцију (ФОТО)

Лекари су родитељима ове девојчице понудили могућност да хируршки уклоне младеж, што би укључивало пресађивање коже и неизбежно би био болан поступак који оставља ожиљке.

1613041123_Depositphotos_100582668_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Када се родила Харпер Кинг, њени родитељи Ебони (23) и Џејмс (34) "занемили" су од шока када су видели да њихова девојчица има огроман младеж који јој прекрива већи део лица. Иако је њима била лепа, бринули су се због тога како ће се према њој понашати друга деца када мало порасте.

Прочитајте још: Мила Голднер-Вуков: Стрес мајке током трудноће се везује за бебу у стомаку, а све се испољи кад дете порасте

Малена Харпер рођена је са великим младежом преко леве стране лица и носа.

Ова ретка појава долази у једном од 20.000 случајева. 
Одбили операцију
Упркос почетној забринутости, њени родитељи су одбили понуду за операцију уклањања младежа како би својој девојчици омогућили да сама донесе одлуку о томе када буде старија.

- Њен младеж био нам је огроман шок и толико ме узрујало када сам помислила колико би то нашој Харпер могло да отежа живот када одрасте. Људи могу да буду врло окрутни - рекла је мајка Ебони.

Прочитајте још: Ћерка Анђелине Џоли, одустала од промене пола? Доказ је ОВА фотографија (ФОТО)

- Али нама је тај младеж само део ње и никако је не можемо замислити без њега. Њени старији брат и сестра називају њен младеж "посебном ознаком", што је апсолутно тачно. Харпер је заиста посебна. Још је лепша са тим жигом и побринућемо се да јој то истичемо сваки дан - додала је.

Трудноћа нормална, као и порођајна тежина
Ебони и Џејмс упознали су се 2016. године и, осим Харпер, имају трогодишњег сина Харлеја, а Џејмс има и старију ћерку Холи (9) из претходне везе. Њихова посебна девојчица дошла је на свет у септембру 2020. и када се родила била је тешка 3700 грама.

- Трудноћа је протекла добро и Харпер је рођена планираним царским резом. Када се родила, Џејмс ми је рекао: "На лицу има заиста велики младеж". Када сам је видела, занемила сам. Нисам могла да верујем да јој је половина целога лица прекривена - присетила се Ебони.

Прочитајте још: Емотиван видео који је расплакао многе: Син испунио мајци последњу жељу (ВИДЕО)

- Мислим да сам доживела шок, а тек отприлике две недеље касније, једноставно сам се сломила. Нисам плакала због себе, већ због Харпер и свих предрасуда с којима ће се суочити у будућности - признала је мајка.

Не би јој требало да јој младеж изазове озбиљне проблеме

Лекари су породици објаснили да је младеж на лицу девојчице познат као урођени меланоцитни невус, а његова величина је у овом случају толико ретка да се догоди код једнога од чак 20.000 порођаја.

Опције и могућности
Родитељима је понуђена могућност хируршког уклањања младежа, што би укључивало пресађивање коже и неизбежно би био болан поступак који оставља ожиљке.

Срећом, то је једноставно урођени мадеж и тешко да ће Харпер узроковати озбиљне здравствене проблеме, иако ће током одрастања обављати даљње претраге. 

Прочитајте још: Оливера Амиџић: Најтежи посао на свету је васпитати дечака и обавезно поштујте три ПРАВИЛА

- Младеж је сада мало избледео откако се родила, али никада неће потпуно избледети. Одлучили смо да одложимо операцију док Харпер не постане довољно стара да сама одлучи да ли жели да се уопште подвргне операцији. То је огроман подухват и она би требало да буде та која ће да одлучи - закључила је Ебони Кинг.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas