Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ДАР ПРИРОДЕ

ТРАВАР из СИБИРА тврди да ова биљка убрзава МРШАВЉЕЊЕ, снижава притисак и УБИЈА ВИРУСЕ

Они који га пију сваког дана неће се разболети ни од чега, па ни од прехладе, јер ће стећи доживотни имунитет - тврди Собјанин.

1594380905_IMG_20180518_151343.jpeg
Фото: А. М.
Oglas

Иван чај даје енергију, снижава притисак, спречава прехладу, ублажава дисајне инфекције, јача имунитет, подиже хемоглобин, одличан је за анемију, а смањује опасност од обољевања малигних болести.

Прочитајте још: Дете лечите ЧАЈЕМ, а не знате да су НАНА и још неколико БИЉАКА ОПАСНЕ за њих

Лети гаси жеђ, а зими греје. Нормализује рад жучне кесе, помаже у варењу хране, уклања затвор и пролив, олакшава мршављење, смањује жељу за ночним једењем и слатким. Користи се за лечење алкохолизма, а умањује и мамурлук. Када се редовно пије освежава кожу, јача косу и нокте, јер садржи витамине и антиоксидансе.

Рецепт за дијету
Чај има сладак укус,не додаје се шећер, а умањује осећај глади, па се у мањим количинама пије сваки пут када се пожели храна.
Димитри сам бере самониклу биљку.

Козак Димитри Собјанин, травар из Јалуторовска у Сибиру лично бере и суши иван чај, а ексклузивно за читаоце "Руског травара" објашњава да се у овој самониклој биљци налази лек за сваку бољку, јер је сваки део биљке лековит.

Димитри прави чај
Ко пије овај чај сваког дана никада није болестан.

Они који пију иван-чај сваког дана неће се разболети ни од чега, па ни прехладе, јер ће стећи доживотни имунитет. Чај треба пити сваког дана, а у зависности од организма или здравствених проблема користе се цвет, листови, корен или цела биљка, биљка је самоникла и користе се сви делови.

Рецепт за женске проблеме
Кашичицу чаја прелити са 200 мл вреле воде и оставити да одстоји пет минута. Пије се пре оброка. Помаже за умирење болних меструација и полицистичних јајника.

- Листове берем у пролеће, од маја до јуна, а користим их и за салату. Цветове берем од јуна до септембра. Корен берем у јесен. Имам и мед од ове биљке, зеленкасте је боје, прозрачан и има нежну арому - каже Димитри.

Скуван чај има боју ћилибара.

Скуван иван-чај има лепу боју ћилибара, укус дрвета и воћа, а Димитри каже да се једна доза прелива врелом водом три пута и пије. Укус је толико пријатан да нема потребе додавати млеко, шећер или мед.

Димитри у етно селу Јалуторовск Фото: А. М.

Рецепт за висок притисак
Прстохват чаја се сипа у шољу и додаје неколико глогових бобица, прелива се прокуваном водом и пије уместо кафе.

- Иван-чај се чува у ланеним врећицама и доза се никада не узима металном кашичицом - истиче Димитри.

Увек се сипа у керамичку или порцеланску шољу сипа тако што се узме прстохват чаја. Узима се са три прста леве руке, јер је ова рука ближа срцу. Прелива се врелом водом, а када се попије прва шоља, чај се прелива још два пута.

Димитри је пореклом из Тјумена, где је његова породица пре пет колена дошла са Дона. Јалуторовск се налази 80 километара од Тјумена и чувен је као место у којем живе потомци племића декабриста, које је цар Николај Први протерао у Сибир. У породици Собјанина се генерацијама бере иван чај, суши на специјалан начин и пије сваког дана у години.

Рецепт за имунитет
Прстохват чаја се сипа у керамичку шољу. Прелива се са 2 дл прокуване воде која се два минута охладила. Када се попије, поново се прелива топлом водом.Пије се три пута дневно.

- Чај је одличан за крвне судове, јер спречава стварање масних наслага, чисти организам и регенерише, нема кофеина, па је одличан да се пије и увече пре спавања - каже Димитри.

Пио га је Хитлер, али и Џингис Кан.

Пошто је добро познато да даје енергију, боље је вештачких енергетских напитака, Адолф Хитлер је тражио да му донесу чај да га проба, јер је веровао да црвеноармејци њему дугују храброст. Ово је, иначе, био и омиљени чај Џингис Кана.

Прочитајте још: ПУТИНОВ ЛЕКАР открива тајну здравља СРБИМА! Пажљиво следите његова упутства

Копорски или иван чај се у Русији користи више од хиљаду година, а у Европи је постао популаран средином 19. века и препоручивали су га лекари.

Рецепт за маску косе и коже:

Помеша се 10 мл иван-чаја са прстохватом праха слачице. Паста се наноси на влажну косу и остави да стоји 10 минута. Испира се прохладном водом. Ова маска, уколико се примењује једном недељно, спречава себореју и перут.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas