Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
топлота

ТРЧАЊЕ на високим температурама: Важно је да испратимо следеће!

Трчање је многима омиљена физичка активност

1624964443_running-6252827_1280.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Сведочимо веома топлим данима, те је своје свакодневне навике потребно прилагодити или изменити у складу са тим. Једна од активности која је повратила популарност током протеклих годину дана свакако је трчање, па сте вероватно из тог разлога на овој адреси. Прва опција коју можете одабрати јесте излазак напоље у вечерњим сатима, када температуре донекле спласну, али зашто бисте се одређивали искључиво према томе. Добро је само да следите следеће кораке, и ваша омиљена рекреација не мора да буде на чекању. Препуштамо реч стручњаку, па вас позвамо да останете са нама до краја текста.

Прочитајте још: Ако вас боле леђа ово је ШЕСТ вежби које можете да радите на послу

Трчање по вручини

Временски услови за трчање

Све што је потребно јесте да јачате менталну издржљивост, и поверујете да ни врућина није тако лоша. Ум ће у том случају испратити поруку коју тело шаље, и резултати неће изостати. Ако, пак, понављате реченицу како је трчање неподношљиво у овим условима, можете да очекујете само један исход.

Припрема организма за трчање

Уколико је трчање ваша нова пасија, вероватно га нисте практиковали по високим температурама. За почетак је потребно да се аклиматизујете, посебно ако сте професионалац. На тај начин ћете постепено стићи до задовољавајућег осећаја. Важно је да не прескачете дане тренинга, већ да редовно будете на стази и припремате се за оно што следи.

Хлад

Када на небу нема ниједног облачка, запутите се у парк или улицу у којој се налази дрворед са високим стаблима. Ово је једноставна смерница, која може пуно олакшати трчање.

Прочитајте још: СПРЕМИТЕ СЕ ЗА ЛЕТО! Ефикасне вежбе са ТЕГИЋИМА које затежу леђа, стомак и руке

Колико нам треба течности?

Ова активност са собом повлачи појачано знојење, посебно у случају високих температура. Ако је пред вама учешће на неком такмичењу, размишљајте о довољном уносу течности унапред. Такође, специјална вода намењена спортистима, може надокнадити губитак електролита, и одржати тело хидрираним.

Опрема за трчање када је вруће

Одећа коју сте одабрали успут учиниће да се осећате или промрзло или прегрејано. Током лета најбоље решење су одевни предмети светлијих боја који не пријању уз тело, и омогућавају кожи да дише, уз неизоставне наочаре.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas