· · Коментари: 0
ЕМОЦИЈЕ

Треба бити једноставно: Понашање ПАРТНЕРА у ЗДРАВОЈ ЉУБАВНОЈ ВЕЗИ

Поред свих обавеза и изазова које пред себе постављамо као да оно најважније остављамо по страни - односе међу људима, љубав.

1604412561_Depositphotos_23547837_s-2019.jpg
Фото: Депосит

Бити у здравој љубавној вези чини се као немогућа мисија у данашњем свету.

Када се осврнете на све те нефункционалне парове које сте сусретали током свог живота и помислите на то колико је пута ваше срце у прошлости било сломљено, видите вероватно шаблон који се понавља. Упознавање, забављање, разлаз.

Прочитајте још: Поштовање, искреност и шта још? Особине које ЖЕНЕ траже код мушкараца

Упркос мишљењу многих, свако би заправо желео да буде у здравој и зрелој љубавној вези. Свако од нас крај себе жели особу која јој може пружити љубав и свет на длану. Неког ко ће је разумети, подржавати и волети упркос свему. Здраве везе се разликују у великој мери од пролазних афера, а откривамо како да их препознате

Трудите се

.Не треба вам веза, везу желите

Нема доминантног партнера
Ако вам је битно ко је у праву и ко има завршну реч, врло вероватно се не налазите у најздравијој љубавној вези. У здравим везама нема доминантних појединаца. У њима партнери одлуке доносе заједничким снагама и увек настоје да подрже једно друго.

Када се потреба за љубавном везом испречи испред жеље тада особа постаје несигурна у себе и све око себе, а нарочито свог партнера. Тада особа има обичај да мисли да њен живот неће имати смисла ако је партнер напусти. За разлику од таквог размишљања особе у здравој вези се не баве таквим темама.

Не узимате једно друго здраво за готово

Једна од главних одлика здраве везе је способност обе стране да се свакодневно труде једно око другога. Лако ћете препознати особе које су у здравој вези, јер се оне овек труде да пријатно изненаде своју вољену особу.

Прочитајте још: Одговор на питање које МУЧИ ЖЕНЕ: Када МУШКАРЦИ излазе из КРИЗЕ СРЕДЊИХ ГОДИНА?

Оба партнера имају право на мишљење

Људи су склони да мисле да у здравим везама никад не долази до расправе и свађе. Међутим то је далеко од истине. Расправа не значи одсуство љубави, већ једноставно изражавање одређеног мишљења. Оно што је важно је да у здравим везама оба партнера имају право на своје мишљење.

Кажите своје мишљење.

Фото: Депосит

Вољена особа је на првом месту на листи приоритета

У невероватно много случајева долази до раскида љубавне везе због тога што особе нису у стању да једна другу ставе на своју листу важних ствари. Када сте неком само опција, а не и најважнија особа у животу, то никако не може да буде здрава веза.

Нико није имун на проблеме.

Прочитајте још: Заљубљеност или љубав? Ево у чему је разлика

Не одустајете тако лако једно од другог

Нико није имун на проблеме, али то не значи да пред првим проблемом треба да се окренете и одете. Ако сте у стању да и поред несигурности коју особа са којом сте исказује видите вашу срећну заједничку будућност, знајући при том шта сте све прошли и колико је пута дата особа била ту за вас, то је одлика здраве везе и знак да не треба да одустајете.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.