· · Коментари: 0
ЕНТЕРИЈЕР

Трендови унутрашњих боја који ће бити популарни током 2021. године

Ове године владаће природне нијансе.

1610298332_Depositphotos_19406833_s-2019.jpg
Фото: Депозит

Нова година са собом је донела неизбежни прилив пројектованих трендова за наредних 12 месеци, а ни дизајн ентеријера није поштеђен. С обзиром на то да сви и даље доста времена проводимо код куће, сада би то могло бити идеално за све оне који желе нешто да промене у свом дому.

Прочитајте још: Ако је бела одећа постала жута нема проблема: Две ствари имате код куће, а могу одмах да вам помогну

Кеј Хуџес, стручњак за дизајн ентеријера, пронашао је неке предвиђене трендове и савете. 

Земљани тонови и боље

- Земљане боје могу бити одлична кулиса за дневну собу. Земаљске боје имају природне и умирујуће нијансе, а за 2021. годину постаће кључни играч у палетама украса за дом. Природна, хладна, беж боја приземљених тонова упарених са слабашним зеленим подтоном приказује умирујући квалитет. Ове боје не само да подсећају на природу, већ имају и емотиван одраз света око нас - рекао је овај дизајнер.

Фото: Депозит

Прочитајте још: ТРЕНД који рапидно расте: Да ли је покрет "МАЛЕНЕ куће" решење? (ВИДЕО)

Многи су беж критиковали као мутну боју, али ова година ће доказати колико ова нијанса може да буде свестрана у комбинацији са сличним и меким нијансама, ради опуштеног и привлачног осећаја.

- У контрасту са светлијим тоновима попут шумско зелене, пружиће вам богато искуство за уживање у својим домовима - рекао је Кеј.

Богата природа

- Мека зелена је илустрација природе. Нијансе зелене могу се кретати од живописне брезе до зелене папрати, оне нас тренутно повезују са околином. Многима је ова боја умирујућа и мирна због својих терапеутских својстава. Богате зелене нијансе добро функционишу у кућним канцеларијама или у собама са технологијом која уравнотежује "вештачки“ осећај - изјавио је овај стручњак.

Сунчане нијансе

Фото: Депозит

Будући да је илуминатинг једна од боја године, требало би да очекујете сунчеве налете који су популарни. Сунчане нијансе биће очекиване ове године надахњујући нас да се надамо да ће ствари постати светлије - рекао је Кеј.

Прочитајте још: Баке су у њима чувале ствари, а сада је ствар ПРЕСТИЖА имати га у кући

Укључите жуту боју у пригушене шеме боја како бисте створили опуштајуће окружење појачано нијансама. Боја ће стимулисати ваш ум и оживети сваку собу ваше куће.

Рустикалне боје

- Рустичне боје ће вам помоћи да створите елегантан и хранљив амбијент. Иако у дому подсећају на светску културну баштину, рустикалне нијансе садрже богате традиције и вредности. Размислите о природној глини, земљаним смеђим и светлим масалама - ове нијансе стварају јединствену палету како би створиле амбијентну атмосферу. Кредасти бели зидови изгледају сјајно у комбинацији са рустикалним бојама, а посебно када су упарени са јастуцима у текстурираним рустикалним бојама и слојевитим простиркама. Може да функционише у било којој соби у било ком стилу куће - истакао је овај дизајнер.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.