· · Коментари: 0
БАЦИТЕ ХРАНУ

ТРИ ГРОЗНЕ СТВАРИ које могу да вам се десе ако поједете ХРАНУ на коју је СЛЕТЕЛА МУВА

Тамо где су људи, ту је и ђубре. А тамо где има ђубрета, има и мува. Понекада, мува може да замени шубре за вашу храну и слети на њу како би се почастила.

1604065930_Depositphotos_205936778_s-2019.jpg
Фото: Депозит

Иако ће је многи само отерати и наставити да једу, поставља се питања - да ли би требало то да ураде?

Шта се заиста дешава са храном када на њу слети мува и да ли је храна тада безбедна за јело?

Специфичности зависе од врсте муве, али највероватније ће се десити једна од три ствари:

Конзумирање хране

Муве не могу да узму залогаје хране јер њихова уста не функционишу на тај начин. Како би конзумирале храну, муве морају да ураде комбинацију пљувања и сркања. Ако је у питању чвршћа храна, мува ће прво "исповраћати" сокове за варење како би је омекшала и посркала.

Прочитајте још: Погледајте ТРИК како да вам ИНСЕКТИ не упадају у пиће док се одмарате у башти

Контаминација

Притом, муве носе многе бактерије и могу да контаминирају храну, а она самим тим онда постаје опасна.

Није могуће одмах открити које све бактерије муа може да пренесе на храну, али једно је сигурно - можете да се разболите ако једете храну на коју је слетела мува.

Фото: Депозит

Снеће јаја

Поред несвесног остављања бактерија на храни, муве такође могу да положе своја јаја у њу.

У питању није инстант опасност, али ако је храна на отвореном дан или два, може вас сачекати цела колонија црва.

Прочитајте још: ЛЕГЛО бактерија: Свака друга ДОМАЋИЦА никада не чисти ФРИЖИДЕР, а остали подаци су још ГРОЗНИЈИ

Ипак, стручњаци тврде да, ако поједемо храну са црвима у њој, неће доћи до болести, већ ће она само имати чудан укус.

У случају да вам мува слети на храну, експерти саветују да је баците.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.