Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ПРИРОДНИ НАПИЦИ

Можете сами да их направите: ТРИ напитка за ДЕТОКС тела након короне

Јака храна, боравак у затвореном и мањак физичке активности оптеретили су организам током зиме и нагомилали токсине, а последица је умор и осећај тежине.

depositphotos_302829970-stock-photo-pouring-syrup-birch-sap-glass.jpg
Очистите организам Фото: Депозитфото
Oglas

Најбољи начин да вратите виталност је детоксикација, јер подстиче елиминацију отровних материја из организма, а смена годишњих доба права је прилика за детаљно чишћење организма. 

Прочитајте још: Свињска маст лечи гинеколошке проблеме и бронхитис, а ми вам откривамо ТАЈНЕ РЕЦЕПТЕ

Опоравља цревну флору Фото: Депозитфото

1. Глина је богата минералним солима и елементима у траговима. Општи је детоксикатор, па неутралише већину токсина и опоравља нарушену цревну флору. Како има упијајуће дејство, чисти крв и смањује умор, а резултати су видљиви већ после седам дана -тен је светлији, кожа лица блистава, а тело има више енергије. Припрема је лака: у чашу изворске воде ставити кашичицу праха зелене глине и промешати дрвеном кашиком. Оставити током ноћи, па ујутру након буђења прва три дана пити само воду (глина треба да остане на дну). Наредна три дана пије се цела смеса. Цела кура траје три недеље, а из исхране за време терапије треба избацити масну храну, месо и млечне производе.

2. Брезов сок из корена се подиже у стабло и лишће, и то је благо заслађена “жива вода” која садржи сложене шећере из слузи, минералне соли и хранљиве материје. Стабло брезе се засече, а кад из њега крене густи сок налик на смолу, скупља се у посуду. Сваког дана, ујутро на празан стомак, пијте чашу свежег сока током три недеље. Свежи сок се чува у фрижидеру, само треба да је добро заштићен од светлости, иначе ће ферментисати. За лек је потребно око пет литара сока. Предности овог сока су многобројне: добар је диуретик и спроводи дренажу, па је добар савезник коже, бубрега и бешике. 

Зелени смути Фото: Депозитфото

Прочитајте још: Једни су ПЕШАЧИЛИ, други ТРЧАЛИ, трећи ВЕЖБАЛИ, шта мислите ко је ослабио?

3. Исеците једну јабуку, један киви, додајте неколико листића младог спанаћа, мало руколе и нацедите пола лимуна. Све ставите у блендер, па сипајте до половине воду, све измиксајте и пијте сваког јутра пола сата пре доручка. Уместо спанаћа може се користити и лист младог купуса. Овај детокс брзо ревитализује, погодан је против пролећног умора, а “кура” траје од 15 до 20 дана. 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas