Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЗДРАВ ОРГАНИЗАМ

Три ПРИРОДНА АНТИБИОТИКА која ће уништити бактерије и ојачати ИМУНИТЕТ!

Дарови природе који су од давнина познати као природни антибиотици.

1627896535_antibiotic-2179294_1920.jpg
ФОТО: Пиксабеј
Oglas

Још од давнина наши преци су познавали позитивна дејства биљака и њихових различитих плодова у лечењу широког спектра обољења.

Природни антибиотици могу бити веома корисни у свакодневном лечењу, пре него што посегнемо за синтетичким антибиотицима, који могу оштетити наш дигестивни тракт јер у борби против патогених бактерија, они уништавају и оне добре бактерије које су организму неопходне за јак имунитет.

Остали природни антибиотици
Поред наведених, у традиционалној медицини су познати као природни антибиотици: Уље од оригана, ехинацеа, куркума, рен и ђумбир. 

Природни антибиотици

1. Бели лук

Одавно је познат у медицини по својим благотворним дејствима. Природан је антибиотик и поседује антивирусна, антифунгална и антимикробна својства, помаже у елиминисању штетних бактерија и штити организам.

У традиционалној медицини користи се за лечење органа за дисање, обољења срца и крвних судова, главобоље, болести органа за варење, цревних паразита, кожних болести.

Прочитајте још: Три природна пробиотика који ће помоћи ЦРЕВИМА и избацити ТОКСИНЕ из организма

2. Прополис

Прополис је смеша воска и лепљивих материја које пчеле сакупљају са пупољака вишегодишњих биљака. Познат је као природни антибиотик и штити организам од бактерија и јача имунитет.

За разлику од фармацеутских антибиотика, прополис је у стању да уништи и вирусе, а не само бактерије.

Помаже и у лечењу кашља, упале грла, синуса и крајника.

Фото: Пиксабеј

3. Манука мед

Манука мед је врста меда пореклом са Новог Зеланда. Производе га пчеле које опрашују цвет познат као грм мануке. Антибактеријска својства манука меда издвајају га од традиционалног меда.

Метилглиоксал је његов активни састојак и вероватно је одговоран за ове антибактеријске ефекте. Осим тога, манука мед има антивирусна, противупална и антиоксидативна својства. Традиционално се користи за зацељивање рана, смиривање грлобоље, спречавање каријеса и побољшање пробавних проблема.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas