· · Коментари: 0
ВОЋЕ

Три разлога зашто треба јести ЈАГОДЕ, а први је срце

Тврдња да све што је здраво није укусно, дефинитивно није тачна када је о јагодама реч.

1622805687_Depositphotos_73059415_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото

Ово сочно и укусно бобичасто воће не само што чува добро здравље, већ је добро и за витку линију. Свега осам јагода је довољно да се задовољи дневна потреба организма за витамином Ц. Осим тога, јагоде се посебно препоручују за здравље срца.

Прочитајте још: Шта треба да знамо о ЛАВАНДИ? Одлична је у борби са стресом, а овако делује на боре и акне

Добре за холестерол
Бобичасто воће и јагоде могу да побољшају добар холестерол и повољно делују на регулацију крвног притиска. Јагоде могу и да побољшају липидни профил крви, добро делују на васкуларне функције, побољшавају антиоксидантна својства у крви...

Јагоде смањују ризик од срчаних болести

Истраживања су пронашла везу између бобичастих воћки и побољшања кардиоваскуларног здравља. Резултати опсервација рађених на хиљадама људи показала су да редовна конзумација бобичастог воћа води до смањења ризика од преурањене смрти због срчаних болести.

Подстичу производњу колагена у кожи.

Битна добробит јагода је и да регулишу ниво шећера у крви. Оне имају релативно низак гликемијски индекс, па је јасно да добро делују на регулацију глукозе.

Јагоде регулишу ниво шећера

Према резултатима студија, оне успоравају варење глукозе и редукују високе пикове глукозних и инсулинских нивоа када се једу уз оброке који су богати угљеним хидратима, у поређењу са оним који се догађају кад се оброк једе без јагода. Дакле, могу да буду корисне за превенцију метаболичких синдрома и дијабетеса типа 2.

Прочитајте још: Свраб и црвенило очију због алергије на полен: 3 савета би могла да помогну

Истовремено, уколико водите рачуна о својој кожи и желите да је учините блиставом и лепом, јагоде су одличан избор, јер подстичу производњу колагена, а он је међу најважнијим беланчевинама за људски организам, одговоран за стање коже, хрскавице, ноктију и косе.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.