Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
БАКИНИ РЕЦЕПТИ

Три састојка у кухињи која лече проблеме проширених вена

Уместо операција проширених вена који стају и по неколико хиљада евра, свака кухиња крије три производа која лече овај здравствени проблем

green-cabbage-1107536_960_720.jpg
Фото: Pixabay
Oglas

Вене имају једносмерне вентиле – залиске који помажу да крв тече у правом смеру. Ако ти вентили вена престану функционисати на начин на који треба, крв почиње да протиче уназад и скупља се у венама, подижући крвни притисак у њима. Овај процес доводи до болести вена под називом венска хипертензија.

Прочитајте још: Препознаћете га по ДУЖИНИ: Једе се сиров и исецкан, а пун је витамина Ц, калцијума и гвожђа

Стварање притиска унутар вена доводи до слабости венских зидова, па овај процес доводи до развоја неугледних, повећаних и испупчених вена испод површине коже. Ове абнормалне растегнуте и проширене вене познате су као варикозне тј. проширене вене. Проширене вене су натечени, тамноплави или љубичасти крвни судови које очигледно можете видети и осетити испод коже.

Доносимо вам тајну три састојка који се могу пронаћи у свакој кухињи и непревазиђени су природни лек за проблеме са проширеним венама и капиларима.

Прочитајте још: Лекове замените воћем и поврћем: Уз помоћ кромпира и мушмула можете да избегнете лекара

Купус

Најбоља облога за лечење упала вена је лист од свежег купуса. Листове свежег купуса директно прислонити на оболело место, држати све док се купус не смежура, па заменити свежим. Уколико могућности дозвољавају, држати купус тако преко ноћи. Готово одмах се осети олакшање, а након дуже употребе, проширене вене ће се повући.

Јабуково сирће

Јабуково сирће је засигурно најједноставније средство за лечење варикозних – проширених вена, као и испуцалих капилара, али веома ефикасно, будући да садржи много витамина, минерала, макро и микро елемената. Применом јабуковог сирћета резултати су видљиви већ након неколико недеља. Једноставно натопити парче вате јабуковим сирћетом и утрљајти на места проширених вена. Третман се може понављати више пута дневно.

Лимун

Кора лимуна ублажава тегобе које изазивају проширене вене. Она садржи супстанце познате под именом флавоноиди, укључујући и рутин, који смањују пропустљивост крвних судова посебно капилара. На оболела места стављати колутове лимуна, и замотати завојем, може се понављати више пута дневно. Такође, лимуново уље је одличан тоник за вене, па свакодневно трљајте болна места са лимуновим уљем.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas