Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЗАШТИТА ЗДРАВЉА

ТРИ САВЕТА нутриционисте за јачање имунитета током пандемије КОРОНА ВИРУСА

Кључ је унос квалитетне воде и хране, али и умерене физичке активности у природи

1607194348_Depositphotos_365054810_s-2019.jpg
Фото: Depositphotos
Oglas

Имунолошки систем кључни је за одбрану целокупног организма од потенцијалних вируса, који могу узроковати болести какав је и корона вирус. Како бисмо одржали имунолошки систем јаким морамо живети у складу са природом, уносити квалитетну воду и храну, микронутријенте, имати најмање 8 сати квалитетног сна и редовну физичку активност у природи, уверавају нутриционисти.

Прочитајте још: Напитак за добар дан: Како да направите комбинацију која чува здравље и подиже енергију!

Са редовном физичком активношћу повећавате проток крви кроз органе тако да имуне ћелије циркулишу кроз тело. Са друге стране, уз физичку активност тело се регенерише осма пута брже, уверава нутриционисткиња Гордана Љољић Долић.

Прочитајте још: Како да се ниво ХОЛЕСТЕРОЛА регулише на природан начин?

Три савета за јачање имунитета

1. Смањити или избацити из исхране рафинисане шећере. Читајте декларације на производима које купујете, изненадићете се колико често у саставу производа налази шећер.

Са друге стране, уз физичку активност тело се регенерише осма пута брже

2. Повећајте дневни унос воћа и поврћа. Препоручују се три порције поврћа, на пример 2 свежа оброка у салатама и 1 кувано термички обрађено поврће, као и 2 порције воћа. Једите зелено поврће бар два пута дневно јер се оно убраја у најделотворније природне намирнице у јачању имунитета. 


Фото: Depositphotos

Прочитајте још: Да ли сте знали која је идеална ПАУЗА између оброка и тренинга?

3. Повећајте унос здравих масти, које су одговорне за здрав хормонски систем и крвне судове. Користите маслиново уље, кокосово уље, коштуничаво воће, ланено семе и авокадо. Избегавајте транс масти из маргарина, чипса, грицкалица и уља од соје, кукуруза која стварају упалне процесе у вашем телу.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas