Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
родитељи

Три савета за РОДИТЕЉЕ: Како да помогнете ДЕТЕТУ У ОВОЈ ШКОЛСКОЈ ГОДИНИ

Нова школска година носи са собом велики број недоумица и промена које су нове за децу, али и наставнике и родитеље.

1597661821_girl-1345800_1280.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Не треба да заборавимо најважнији циљ, а то је да дете оствари успех и искористи промене на најбољи могући начин.

Прочитајте још: Имамо ИДЕАЛНО место за летовање, СВЕ УКЉУЧЕНО, а уз један УСЛОВ - добијате ПОПУСТ (ФОТО)

Полазак у школу је све ближе, те су родитељи, нарочито у периоду пандемије, препуни различитих информација и брзих промена у вези са начином школовања од првог септембра.

Фото: Депосит

Уз различите могућности - од свакодневног одласка у школске клупе, па до учења од куће, постоји велики број питања и недоумица. У оваквим околностима врло је важно да и родитељи и деца остану оптимистични, креативни и заинтересовани.

Не занемарите главне циљеве, учење и знање!

Све што се дешава ново је и за децу, али и за родитеље и наставнике.

Зато је важно да се потрудимо да, поред свега, не занемаримо оне главне циљеве у школи - учење и знање. 

Прочитајте још: Да ли треба ШПИЈУНИРАТИ децу? Обавезно! И то на ОВАЈ НАЧИН, да вас НЕ УХВАТЕ

Три ствари на које треба да обратите пажњу ове школске године:

Квалитетно учење је много важније од квантитета

Након што смо навикли на редовно учење у школама, сада се мења и начин, али и околина у којој деца уче. Ова школска година захтеваће више индивидуалног рада и самосталности. Ово је одлична прилика да деца добију у учењу много важнију и активнију улогу. Подржите их у томе. Помозите им да се сами више посвете и квалитетније и продуктивније раде.

Ова школска година захтеваће више самосталности!
Фото: Пиxабаy

Будите отвореног ума у вези са новим начином школовања

Било да је реч о предшколцима или ђацима, ова година доноси много промена. Биће потребно прилагођавати се и навићи се на нове услове. Многи родитељи воле да штите своју децу од изазова, међутим, боље је бити оптимистичан и помоћи детету да се најбоље адаптира и прихвати нова, другачија искуства. 

Прочитајте још: Ближи се ПОЛАЗАК У ШКОЛУ: Уредите школарцима ПРОСТОР ЗА УЧЕЊЕ

Пратите дететова интересовања

Можда је најважније у овој години надати се да ће дете само креирати успех  у овим новим условима. Подстичите и инспиришите дете да испроба нове ствари и дајте му шансу да се покаже. Иако је све другачије, необично и ново, можда је баш та промена прилика за ваше дете да се покаже на најбољи могући начин.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas