· · Коментари: 0
НЕГА КОЖЕ

Три савета за уклањање МАСНОГ ОДСЈАЈА са чела, браде и носа

Уколико вам је маснија је Т зона, примените ове савете.

1602072440_Depositphotos_10540675_s-2019.jpg
Фото: Депозит

Сјаји ли вам се подручје носа, браде и чела лојне жлезде вам вероватно производе додатне количине себума, који зачепљује поре и ствара митисере. Доскочите тим проблемима унапред уз помоћ ефикасних савета за негу коже лица.

1. ЧИШЋЕЊЕ

Први корак у решавању масног слоја са Т зоне јесте одговарајуће чишћење лица ујутро и увече. Одаберите нежни тоник за умивање са ниским ПХ вредностима који ће уклонити вишак масноћа са површине коже, али неће уништити заштитни слој. Лице немојте третирати агресивним сапунима, јер ћете постићи супротни ефекат. Једном седмично направите и пилинг коже који ће уклонити мртве ћелије и нечистоће са површинског слоја коже.

Прочитајте још: ЈЕСЕЊЕ чишћење: ЛИЦЕ МАЖИТЕ оним што ЈЕДЕТЕ

Фото: Депозит

2. ЊЕГУЈУЋА МАСКА

Барем једном недељно приуштите себи маску за лице која ће уклонити вишак масноћа са подручја браде, носа и чела. У том задатку посебно ће бити делотворна зелена глина, обичан свежи краставац нарезан на кришке или "смоотхие" направљен од мало овсене каше, једног свежег краставца и кашике јогурта ког је добро држати на очишћеном лицу око пола сата, а потом испрати хладном водом.

Прочитајте још: Заборавите на БОТОКС! Ово је идеална маска за ПРИРОДНО ЗАТЕЗАЊЕ ЛИЦА

3. НЕЖНИ МАКЕ-УП

Агресивне креме и козметички производи додатно ће замастити Т зону. Зато бирајте нежне пудере и друге препарате за лице. Најбоље би било аплицирати органске производе за лице с природним АХА киселинама, те витаминима А и Е.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.