· · Коментари: 0
ЛЕПОТА И НЕГА

Подсећамо вас на БАКИНЕ рецепте за лепоту:Три стара ШКОЛСКА ТРИКА учиниће чуда за вашу косу и кожу!

Колико год да сте се некада наљутили на баку и њене бизарне савете за лепоту, они су ипак делотворни...

1612828648_Depositphotos_150339332_s-2019.jpg
Фото: Depositphotos

Сећате се како сте се некада љутили кад вас је бака замолила да "подмажете гриву" пречишћеним маслацом пре купања? Сви смо бар једном били у таквој ситуацији, али смо сви исто тако свесни да нам ниједна количина скупих производа за негу коже или косе неће помоћи да увидимо разлику као што су то чинили стари школски лекови.

Ги, или пречишћени маслац, је по традиционалној источњачкој медицини најздравија масноћа која има много лековитих својстава и широку примену...

Прочитајте још: ВЕЖБЕ ЗА ГОРЊИ ДЕО ТЕЛА: Пратите детаљна објашњења тренера Марије и биће вам лако (ВИДЕО)

Све што ће вам је сада потребно да бисте поново веровали у њих није бака која вас грдити, већ мало науке и објашњења зашто су домаћи лекови били популарни.

Пречишћени маслац

Фото: Depositphotos

Ги, или пречишћени маслац, је по традиционалној источњачкој медицини најздравија масноћа која има много лековитих својстава и широку примену.

Једите га, користите као балзам за усне или га ставите у косу, ги је увек био омиљени кућни лек. Садржи добре масти које помажу у одржавању коже и косе влажном. Такође се верује да ги помаже у осветљавању тамних мрља и пигментације.

Одличан је кућни лек за људе који имају суву кожу и власиште. Док одржава кожу влажном, такође помаже у изједначавању текстуре коже која ефикасно уклања подочњаке.

Зашушкајте се!

Прочитајте још: Невероватне предности УЉА КАРАНФИЛИЋА: Служи као прва помоћ код овог честог проблема

Иако прикривање главе и стално коришћење мараме изгледа као мало вероватан традиционални савет за негу и лепоту, то је дефинитивно одличан начин да се кожа и коса заштите од сунчања и загађивача.

Без обзира да ли верујемо у традицију или не, увек можемо искористити добар аспект и искористити мали савет у своју корист. Шал или сунчане наочаре су довољне да следите овај савет и на крају ћете изгледати модерно. 

Прочитајте још: Зашто ПРАЗИЛУК треба да уврстимо у исхрану? Био је цењен још код СТАРИХ ЕГИПЋАНА

Користите уље пре сваког купања

Подмазивање косе етеричним уљима привлачи прљавштину и помаже да је се брже отарасимо. Плус, вишак уља на власишту осигурава да шампон само помаже у решавању вишка прљавштине и не исушује власиште уклањањем природних уља.

Неколико људи у јужној Индији такође користи ову технику на кожи како би је одржало влажном и меканом чак и након туширања.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.