Oglas
Oglas
· · Коментари: 1
КОРОНА ТУРИЗАМ

Неки ће бити и ПРОТЕРАНИ! Како се враћају ЗАРАЖЕНИ СРБИ из Грчке? Постоје ТРИ варијанте

Један део туриста ће бити "депортован", други део чека негативан тест, а треће враћају дабл-декерима где је велика дистанца.

1594282445_za-aleksandru-igor.jpg
Фото: И. Маринковић
Oglas

Северна Македонија је синоћ донела одлуку да захтева негативан тест не старији од 72 часа за све који пролазе кроз њихову земљу. То значи да аутобуси са српским туристима који се враћају из Грчке више неће моћи да иду на Евзони и користе ову јужну земљу ни као коридор.

Прочитајте још: ПАЛА ОДЛУКА! Нема Грчке за Србе, а они који желе на море ОВО ЈЕ РЕШЕЊЕ!

Срби, пакујте се Фото: Пиксабеј

Неки су у групи позитивни, али већина није. Како ће се вратити кући, у Србију? Према првобитној одлуци грчких власти, позитивни и асимптоматски туристи ће бити смештени у "ковид хотелима".

На Тасосу иду у ковид-хотеле са Евије хоће да их протерају одмах!

Међутим, ово зависи од области до области и тог правила се не придржавају сви. Рецимо, на Тасосу позитивне туристе смештају у ковид-хотеле где могу да заврше одмор, а на Евији хоће да их протерају!

Са Евије их протерују
Како незванично сазнајемо, власти на Евији нису расположене да заражени српски туристи остану на овом острву. Пошто их је довољно да напуне аутобус они ће, највероватније, у најскорије време морати на напусте ово острво.
Званично, туристи треба да сачекају други, негативан тест, али није свуда тако...

- Српски туристи би требало да бораве на дестинацији све док не добију резултате новог теста према којем су негативни, јер тек онда могу поново да пређу границу - каже Александар Сеничић, директор Националне асоцијације туристичких агенција.

Међутим, последњи празни аутобус који се креће ка грчким летовалиштима отићиће пут Егеја следеће недеље. Шта се дешава са онима који до тада не добију негативан тест?

Пресео им одмор Фото. Архива Новости
Последњи аутобус по туристе одлази следеће недеље!

- Постоји могућност да, на крају, оде аутобус који ће их све покупити, али прво морамо да видимо да ли имају полисе осигурања и да све агенције направе списак ко је остао и тек онда ћемо видети о ком броју се ради и како да их вратимо - истиче Сеничић.

Прочитајте још: ОТКРИВАМО: После затварања грчке границе - ДРАМА! Шта ће бити са српским туристима који су већ ТАМО?!

Неке агенције су пронашле "соломонско решење", па су по туристе послале дабл-декере. Наиме, туристи су на море већ отишли у полупразним аутобусима, а сада ће асиптоматски позитивни туристи бити доле, а они који су негативни на седиштима горе.

Дабл-декер је соломонско решење!

- Према одлуци наших власти у затвореном простору мора да се носи  маска, према томе, сви седе са маскама на раздаљини од два метра и заштићени су - каже власник једне агенције.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas