· · Коментари: 0
ВЕЖБЕ

ТРИ вежбе после којих ће се сви окретати за вама: Спремите се за ХЕЛАНКЕ

Колико год да прижељкујемо задњицу као Џенифер Лопез или Ким Кардашијан немогуће је добити је преко ноћи, али зато упорним вежбањем и те како можемо преобликовати и затегнути нашу позадину.

1616759595_Depositphotos_193988020_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото

Глутеус чине три мишића - максимус, медијус и минимус, а сваки од њих захтева директан и снажан покрет да би се дубински активирао. Свакодневно их користимо приликом ходања, пењања уз степенице, као и током трчања, али то није довољно да би се они и затегли, јер смо већи део времена неактивни.

Прочитајте још: Да ли треба вежбати пре или после јела? Ко држи дијету нека вежба ујутру

Да бисте имали лепо обликовану и чврсту задњицу морате да вежбате и трудите се да једете што мање нездраве хране. Издвајамо неколико вежби које ће, ако будете истрајни, вашу позадину ставити у први план и повећати вам самопоуздање. Можете да их радите било где. Потребно вам је само мало простора, тегови од два килограма и простирка за јогу.

Вежба на коленима
Клекните на колена, ослоните се на испружене руке у ширини рамена, па исправите једну ногу, забаците је уназад, тако да направи равну линију са леђима. Задржите тако три секунде, па се вратите у првобитни положај. Поновите 15х.

Вежба са коленима

Почетни положај је исти као у претходној вежби, али сада ногу забацујте уназад савијену у колену, под углом од 90 степени, све док не осетите затезање. Задржите се у тој тачки неколико секунди, па се вратите у почетни положај. Затим поновите 20 пута једном, па направите исто толико покрета другом ногом.

Прочитајте још: Решите се болова у леђима: Ово су три идеалне вежбе за кичму

Леђа и глутеус

Лезите на леђа, савијте ноге у коленима под правим углом па подижите карлицу и горњи део леђа, тако да вам руке, рамена и врат остају на подлози. Задржите се у том положају пет секунди, па се спустите у почетни. Вежбу поновите 15 пута.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.