· · Коментара: 0
САВЕТИ

Трик који ће вам помоћи да КРОМПИР буде САВРШЕНО ПЕЧЕН баш сваки пут

Печени кромпир савршен је додатак многим јелима.

1619465505_Depositphotos_351366588_s-2019.jpg
Фото: Депозит

Ипак, постизање савршене хрскавости може да буде приличан изазов, са којим су се суочили и најпознатији кувари. Срећом, један од њих открио је свој трик за постизање хрскавог кромпира са кремастом унутрашњошћу који успева баш сваки пут.

Прочитајте још: ИСПРОБАЈТЕ! До ЗЛАТНИХ јаја у само неколико корака - никад није било ЈЕДНОСТАВНИЈЕ (ВИДЕО)

Експериментални кувар Естон Блументал слаже се са типичном методом кувања до пола пре печења, али каже да је трик продужити време врења.

Док се многи кувари слажу да је кромпир довољно кувати 10 минута, Естон каже да би то требало да траје најмање 20 минута.

Естон није једини кувар који има необичан приступ печењу кромпира. Победник Мастер Цхефа Стивен Едвардс ставља кромпир у микроталасну на 4-5 минута и тако купује време печења, које потом траје десет минута, а не 30.

Прочитајте још: Офарбајте ЈАЈА ПИРИНЧЕМ! Ово је један од најбржих начина бојења васкршњих јаја! (ВИДЕО)

Ни они нису једини који су се усудили да експериментишу са наизглед класичним рецептом. Блогерка Тоња Ларсон каже како није довољно кромпир само “обући” у фолију и ставити га да се пече сат времена. Истиче како пре тога треба обавити одређене припреме.

Она кромпир исече тако да личи на цвет, дакле, на неколико једнаких делова, али да остане спојен на љусци. На тај начин кожа кромпира буде хрскава, а он изнутра кремаст, пише Даилy Маил.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.