Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ДИЗАЈН

ТРИК за мали стан: Штрафте издужују, а пруге шире простор! (ФОТО)

Саме по себи, пруге дају динамику простору, где год се налазиле, од гардеробе, преко екстеријера, па све до дизајна унутрашњости наших домова.

1624254897_dnevnaDepozit.png
Фото: Депозитфото
Oglas

Њима уносите ведрину у свој животни простор, поручујући свима да сте модерни, разиграни и велики естета, пре свега. Јер само они са истанчаним укусом за лепо умеју да комбинују пругасти дизајн са осталим стварима које их окружују.

Прочитајте још: Уз мале детаље КУХИЊА може да изгледа КАО ИЗ ЧАСОПИСА

Црно и беле штрафте су најпопуларније

Штрафте могу бити свих боја и дебљина, а најчешћа комбинација је црне и беле, која подједнако добро пристаје кухињским зидовима, гарнитурама за седење и теписима. Када се одлучите да “зебрице” на тапетама поставите у кухињу, да бисте је развеселили, прошарајте је жутим и белим детаљима, у виду посуђа и радних елемената.

Тапете са пругама и зебра тепих издужују

Уколико красе омиљени двосед, испод њега ће се одлично “снаћи” тепих истог дезена, али са косим, уместо правим пругама. На теписима можете направити и оптичку варку, када пруге на њима не “поређате” у истој линији, већ за који центиметар ниже или више - деловаће као да играју, па вам се може и завртети у глави при погледу на њих.

Прочитајте још: Погледајте СТО који у неколико секунди постаје ПОЛИЦА: Савршен вишенаменски комад намештаја за мали стан! (ВИДЕО)

Фото: Депозит

Штрафте упарите са пругама

Са црно-белим тепихом можете упарити столњак и украсно јастуче на сиво-беле штрафте, повезујући их у својеврсну целину, без обзира на дезен и боје осталог намештаја. Уз то, ако тепих поставите на бродски под, који исто формира линије, а један од зидова и плафон украсите гипсаним радовима који такође праве једнобојне, избочене пруге, добићете додатни ефекат софистицираности.

Прочитајте још: Трпезарија је нестала! Дизајнери кажу да се сто сада налази у ОВОЈ просторији

Са златно-белом комбинацијом нећете никада погрешити, поготово ако је сместите уз намештај боје светлог дрвета, на завесе, велику украсну корпу или јастучић. Разнобојне, шарене пругице лепо пристају стазама и тањим теписима, модерном и стилском намештају, али и паркету, чију сваку летвицу, уз мало креативности и добре воље, можете обојити у различиту боју.

Веселе трафте шире простор

Штрафте веселих тонова можете комбиновати и ако је њима прекривен цео сто, прекопута ког је гарнитура за седење са украсним јастуцима истог дезена. Пруге потпуно различитих боја и ширина могу се наћи на тепиху, јастучићу и табуреу за седење, док је остатак ентеријера у ведрим бојама, и опет ће стварати визуелну целину, већ на први поглед.

Фото: Депозит

Још један од предлога је да фронтове полица и плочу стола у дневној соби “обучете” у црвено-беле пруге, додате им саксију и вазу за цвеће на браон-беле штрафте, а део зидова такође “испресецате” линијама, овај пут мање приметним. Тако ћете направити потпуно необичан и разигран простор, упркос сведености равних форми у њему.

Прочитајте још: Да ли сте некад спавали под звездама? Човек је избацио кревет на терасу и направио рај! (ФОТО)

Њима уносите ведрину у свој животни простор, поручујући свима да сте модерни, разиграни и велики естета, пре свега. Јер само они са истанчаним укусом за лепо умеју да комбинују пругасти дизајн са осталим стварима које их окружују.

 ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ  

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas